Vårväder

Jag känner mig sprickfärdig! Idag gick jag in i vecka 38. Nu är det mesta tungt och jobbigt. Jag vill bara att den lilla kommer ut så jag kanske kan få tillbaka lite energi. Idag var hela familjen på maxi en kortis. Melker blev sugen på hamburgare så självklart blev det en tur till mc donalds. Jag var mest sugen på kyckling kebab men vad gör man inte för sin pojke. När vi kom hem tog vi en tur till Eneby parken. Underbart väder och mysigt att göra saker hela familjen. Nu har vi precis bastat. Så skönt för kroppen. Det onda i kroppen försvinner för stunden iallafall. Nu är jag jätte trött. Inget bra på tv:n heller så blir nog tidigt i säng.


Glad påsk

Glad påsk allesammans! Idag känner jag mig inte alls i fin form. Ont både här och var och så sticker det i händer och fötter. Stödstrumporna är på iallafall. Finns det för händer oxå?? Nu vill jag bara ha detta överstökat. Känner mig inte som en rolig mamma idag :(


Svullen

Min kropp har börjat samla på sig vätska :((( samma sak förra gången. Vecka 38 verkar vara en magisk gräns... Det sticker i händer och fötter. Inte alls skönt! Ogillar massor!! I morgon blir det stödstrumpor! Efter en dag med massa påskägg och mat så slappar jag nu framför lets dance.


Stan

Idag har jag lämnat huset för att ta en lunch på stan och för att shoppa lite. Nu sticker det i mina ben och dom känns helt svullna. Det e farligt att röra på sig för mycket :) Längtar tills jag kan röra mig obegränsat igen. Promenera långt och leka i parker. Snart ska jag sova!! Natti natti!!

Onsdag

Idag har det varit lugnt med magen. Är som vanligt trött och har som vanligt vilat mycket. Har iallafall lyckats få upp lite häxor och hämtat ner lite påskägg från vinden. Mellegubben var jätte smutsig när jag hämta honom både igår och idag så idag bad jag personalen att sätta på fleccefodrat regnställ istället för overall. Han har ju massa bra kläder o välja på så vore ju fint om de användes. Imorgon Ska jag lämna huset för en lunchdate! Måste fixa lite påskägg oxå! Nu blir det lite tv och sen sängen!


Tvättdags

Även idag är jag jätte trött. Det är världens pärs att få på Melker kläder och komma iväg till dagis. Även o fixa ordning mig själv. Idag har jag haft förvärkar till o från. Gör ju super ont. Inte för att jag tror att bebisen tänker komma i vecka 37 men fick ändå panik att inget är tvättat och ingen väska är packad. Så nu snurrar maskinen för fullt och bb väskan ska jag nog börja packa i morgon. Kan ju lika gärna vara klart. Nu ligger jag i soffan och slappar. Är så trött och hoppas på lite bättre sömn i natt.


Sååå trött

Imorse kände jag mig pigg men efter att jag varit på dagis blev jag jätte trött och helt plötsligt sov jag. När jag vakna till kände jag mig fortfarande jätte trött. Nu några timmar senare efter matlagning, disk och lite annat småfix känner jag mig totalt död i hela kroppen. Önskar bara att det ska bli natt så jag kan lägga mej!! Magen i lördags kväll!


Helgen

En bra helg är nu slut. Idag har vi påskpyntat lite på framsidan och ätit lunch på trappen. Melker fick syn på sina uteleksaker så han hade inte lust att gå in. Eftermiddagen och kvällen tillbringa vi i Skärblacka. Melker hade jätte kul med tjejerna och ville inte hem. Vi hann inte ens till Ica så sov han. Nu sover han i sina vanliga kläder och med oborstade tänder. Dåliga föräldrar men hade inte tänkt mig att vi skulle stanna så längre. Blir att borsta dubbelt i morgon. Nu ska jag hoppa i säng. Är super trött och hoppas på lite härlig sömn i natt. Natti natti!!


Lördag

Idag var det lite vår ute. Solen sken och inte iskallt. Hela familjen var ute och spela fotboll. Melle uppskattar verkligen när både mamma o pappa är med och leker. En lugn och skön hemma lördag. Känns att jag inte leget och vilat något idag så nu när jag la mig i soffan känner jag hur trött jag är i hela kroppen. Blir sängen när fångarna på fortet är slut.


Fredag

Idag har vi varit i svärtinge och busat. Melker vill tillbaka i morgon men han önskar att hunden inte är hemma då :) stackarn var livrädd! Ikväll har vi bastat som vanligt på fredagar och nu ser vi gladiatorerna. Känner mig lite trött så hoppas på lite bättre sömn i natt. Men är väll ingen risk. Tänkte prova o ta två panodil vid läggdags och se om det hjälper. Trevlig helg!


30 dar

Idag är det 30 dagar till beräknad förlossning. Med Melker gick jag 10 dagar över tiden så risken är väll stor att det är mer än 30 dagar kvar. Men det orkar jag inte tänka på just nu!


Överkörd av tåget

Idag känner jag mig överkörd av tåget. Ont i hela kroppen och jätte trött. I morse trodde jag inte att jag skulle få på mig själv el Melker några kläder. Och när Melker ser att jag har ont och mår dåligt blir han tvärtemot. Har legat i soffan hela dagen och halvsovit men känner mig fortfarande inte alls pigg. Idag när jag hämta fråga en fröken hur jag mådde. Syntes tydligen lång väg att jag inte mådde så bra. Annars bruka jag skina som en sol när jag kom och det gjorde jag nog inte idag direkt. Hon har inte jobbat så länge på dagis men jag gillar henne starkt. Hon får mig verkligen och inte ha dåligt samvete för att ha Melker på dagis medan jag är hemma. Så förstående och snäll. Hon fråga till och med om jag orka ha Melker hemma i morgon när jag sa att han skulle få vara ledig. Melker somna i soffan när vi kom hem. Inte så konstigt när han vakna halv 6 i morse och haft full fart hela dagen. Blir en lugn kväll för mig. Ska beställa lite mat och har rester från frysen som bara ska värmas.


Illamående

Idag har jag känt mig extra trött och blivit illamående igen. Minns att det var så med Melker oxå. Denna vecka har jag verkligen försökt vila så mycket jag kan. Känns bra för kroppen. Men känner mig lite lat oxå. Idag har jag varit hos bm och fått sett att huvudet ligger neråt. Bebisen var helvild. 160 hjärtslag och symfus måttet var 32. Så magen är inte så stor som jag trodde! Nu ska jag se på tv och sen sova. Melker har ju börjat vakna strax efter sex varje morgon men han somnar ju vid 19 så det är kanske inte så konstigt. Jag vaknar hur många gånger som helst per natt pga ryggvärk och kissnödighet!


Vill ha vår!!!!

Detta väder gör mig deppig! Mera snö och mera kyla!! Jag vill ha vår! Nu!!!!! ********************************************Magen bara tjockar på sig. Undra hur stor den ska bli?? Är skapligt trött på den nu. Vill kunna röra mig normalt och inte ha ryggvärk och ont i svanskotan.


Vilat

Igår skulle jag vara duktig och dammsuga hemma men det fick jag ångra. Svanskotan gjorde så hemskt ont att jag inte kunde ta mig upp ur soffan själv och knappt inte gå upp för trappan. Att vända sig i sängen var inte heller någon lek. Idag lovade jag mig själv att bara vila medan Melker var på dagis. Det gjorde jag oxå men fy så dåligt samvete att jag inte gick till öppna förskolan med honom. Är ju så mysigt att vara med honom men jag måste inse att han har det bättre på dagis än med en gnällig mamma som bara har ont. Imorgon ska jag oxå vila och sen ska jag luncha med en jobbarkompis! Snart är det sovdags!


Busfabriken

Vilken härlig familjedag vi haft. 4 timmar på busfabriken. Och hade Melker fått välja hade vi nog varit kvar än :) har nog aldrig sett honom ha så kul. Jätte modig var han oxå. Klättra upp och åkte rutchbanor som var jätte högt upp. Även om jag mest titta på var jag jätte trött och hade ont i kroppen. Eftermiddagen hemma blev lugn. Hela familjen sov middag i soffan. Välbehövligt! Nu ser vi fångarna på fortet och mumsar godis. Sen blir det sängen som gäller! Min kropp känns inte alls kul! I morgon måste vi få lite gjort här hemma. Städning och fönstermålning står på schemat.


Ont

Fy vad jag är trött på att vara gravid nu. Har så ont i kroppen på kvällar och nätter att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Måste lägga mig strax efter 21 för att jag inte klarar sitta kvar i soffan. Sen vaknar jag några timmar senare och har ont i hela kroppen och vet inte hur jag ska ligga i sängen. Är nog inte världsbäst på att vila så nästa vecka ska jag lova mig själv att vila mera. Nu ska jag sova!!! Natti natti


ÖF

Melker har börjat vakna strax efter 6 varje morgon. Jag som sover jätte dåligt på natten är inte piggast i stan men det är bara att masa sig upp. Man får ut mycket av dagen iallafall :) idag har vi tillbringat förmiddagen på öppna förskolan. Melkers kompis C dök upp så det blev en lyckad dag. Så skönt när barn funkar ihop och leker bra. Allt blir mycket roligare och lättare då. Påskpyssel stod på schemat så ett eget påskägg har Melker målat idag. Kanon fint!! Eftermiddagen ska vi tillbringa i tvättstugan och i godisaffären. Borde nog släpa fram dammsugaren oxå men kanske får vänta till mannen kommit hem.


Mys

Melker har blivit världens myskille. Vill sitta i knät, gosa i soffan och sängen. Pussas o kramas. Inte mig emot. Han pratar med och pussar på sin bebis. Hoppas detta håller i sig när bebisen kommer. Vill att Melker ska vara en bra storebror och inte förvandlas till en bråkstake. Jag älskar min fina kille helt galet mycket.


Trötter

Idag känner jag mig trött och seg. Inte blir det bättre av att det snöar ute och att våren känns flera mil bort. Har precis hämtat Melker som oxå är super trött. Somnar på väg hem så jag för väcka honom flera gånger. Jag som trodde att det skulle bli bättre om ja hämta honom före mellanmålet istället för efter. Men icke!! Nu tar vi igen oss i soffan och ser på Disney junior. Cykel premiären ute blev inställd pga snön men som tur e så nöjer sig Melker med att cykla omkring inne :) måste rycka upp mig till kvällen så jag kan måla runt Melkers fönster. Vill få klart här hemma nu!!


Cykel

Idag har jag haft goaste Anna på besök. Hon och Levis hade köpt matchande kläder till barnen. Så nu längtar vi till sommaren :) God lunch hade hon med sig oxå. Lite favorit i repris typ. Bara saltgurkan som fattades :) Mysigt att kunna sitta still och prata i flera timmar!

Idag hade Christian med sig Melkers nya cykel hem. Han har provcyklat inne. Stolt som få kan jag lova!! Hoppas den blir välanvänd i sommar.

Sötaste pojkarna

Kan man bli annat än glad av dessa Goa killar?? Så himla fina! Älskar att få tillbringa tid med dom.


Magen

Tror magen har växt under natten. Idag känner jag mig jätte tjock.


Shoppat

Idag har det shoppats för fulla muggar! Ny bilstol till Melle, ståbräda till Melle, cykel med stödhjul till Melle, cykelhjälm till Melle, sopborste och arbetshandskar till Melle. Rena julafton typ! Melker har köpt snuttefilt och vagnhänge till sitt syskon oxå. På väg hem blev Melker sugen på hamburgare och pomme så en lunch på Mc donalds blev det såklart. Mysigt med familjeshopping men inget man kan ägna sig åt varje lördag. Tusenlapparna flyger ju iväg. Nu är jag trött i hela kroppen. Blir en lugn lördag med melodifestival och plankstek.


Fredag

En fredag med full fart. Öppna förskolan på förmiddagen med en tjurig Melker. Så fort vi kom hem blev allt bra igen som tur var. Eftermiddagen tillbringa vi med släkten. Mys och bus med Jack stod på schemat. Tror han blir sötare för varje gång jag ser honom. Ikväll har vi bastat, ätit pizza och sett på gladiatorerna. Och haft matbilen på besök. Nu är vi trötta så nu ska vi sova och i morgon tackar jag inte nej till lite sovmorgon. Sen måste vi ta en titt på babyproffsen och kolla ståbräda och Melker ska få välja snuttefilt till bebisen. Det ser han fram emot! Natti natti!! Idag hade Melker sin nya vårmössa och sina ambulanskille kläder :)


Hastbullar

Melker är ofta med i köket och bakar och lagar mat. Ibland känns det som det är ovanligt bland mina vänner och bekanta att ha med sina barn i köket. Visst blir det lite stökigt men oj vad han lär sig saker.

Onsdag

Idag lämnade jag huset för att träffa en kompis. Lite lyx att ha tid och träffa kompisar på dagarna och även få chans att komma iväg som Ann-Sofie och inte mamma. Det händer ju inte så ofta längre. Tiden gick såklart fort och när jag kom till dagis fick jag se en film när Melker rocka loss. Fröken sa att han hade taktkänsla så Christians och Melkers övande till Green dag verkar ha gjort nytta. Även en tryckare fick jag se på film. Söt som få :) nu ska jag sova. Hoppas på att inte vakna med ryggvärk i natt. Det är så trist. Natti natti!!!


Vilat

Idag har jag vilat mig i soffan hela dagen. Men herre Gud så fort 6 timmar går. Det går framåt med övervåningen. Idag har min duktiga man satt upp fönsterbräda och persienn i sovrummet. Härligt när allt flyter på. Ska bli skönt att slippa se gatlyktor i natt. Nu är det bara gardinstång och gardin kvar. Ska försöka ta tag i att måla runt fönstren i Melkers rum innan veckan slut så även han får ny fönsterbräda. Nu lite tv och sen sängen. Känner mig trött!


Aj aj aj

Idag har jag inte alls känt mig rolig. Svanskotan värker så jag blir illamående. Känns som Melker märker av att jag har ont och är allmänt gnällig för det känns som han kör med mig mest hela tiden nu. Så fort jag sätter mig ner behöver han ha hjälp med nått. Men det är väll kanske inte så konstigt om han blir påverkad. Han är ju inte van att höra mig ha ont hela tiden. I morgon satsar vi på dagis och jag tänker vila mig hela dagen. Det behöver min kropp nu! Nu ska jag sova eftersom Melker tydligen har fått en ny vana. Vara pigg klockan 06. Han är dock inte lika pigg på kvällen och skulle helst vilja somna kl 18. Natti natti!!


Trots??

Det har flyttat in en tjurskalle hos oss. Min lilla rara kille har blivit världens tjurskalle. Tar till tårar så fort det inte passar, hoppar upp och ner av ilska och går absolut inte att avleda. Är det en släng av trots?? Det har vi ju varit förskonade ifrån. Nu gäller det att vara bestämd och inte ge med sig. Får stoppa in öronproppar el nått.


Svanskotan

Idag har jag varit alldeles för aktiv. Min svanskota värker och smärtan strålar ut i benen. Inte alls behagligt. Nu är jag jätte trött och halvligger och tittar på melodifestivalen. Undra varför eftersom det inte är mycket att ha. Imorgon hoppas jag på lite fint väder så vi kan vara ute lite. Idag blev det bara en promenad till affären. Melker har fått ordning på sitt rum idag. Han verkar nöjd att få tillbaka alla sina leksaker. Natti natti!!


Fredag

Idag mår Lill gubben mycket bättre. Skönt! Jag har tyvärr fått ont i halsen och huvudet och Christian kom hem och var förkyld. I morgon hoppas jag på att må bättre och att solen lyser så vi kan komma ut lite. I morse fick jag ringa målarna igen och be dom göra om taket. Och nu när det torkat ser jag att det fortfarande lyser igenom på ett ställe så det lär väll bli ett nytt samtal. Börjar bli trött på detta nu. Känner mig som värsta gnälltanten. Jag har börjat få ont i ryggen på nätterna och sover inte så bra. Så ikväll blir det tidigt i säng.


RSS 2.0