Fredag

Inatt var första gången Maja sov i vår säng. Hon hosta och skrek 5 gånger på 15 minuter igår kväll och jag tröttna på att springa in till henne hela tiden så la henne hos oss och hon sov gott hela natten. Skönt!
 
Idag har vi varit på ÖF och det var helt galet med folk där så jag var spyfärdig när vi gick därifrån. Inget kul och mysigt där idag inte :( Avslutning på måndag. Hoppas på mindre folk då.
 
Maja e hostig och snorig så jag har burit på henne hela dagen. Armen e helt öm. Hoppas på en bra natt i alla fall!!
 
Härligt med alla baciller :(
 
Upp och lägga mej och läsa lite i min bok.
 
 
 
 
 
 
 
 

Terminsavslutning

Idag var det avslutning på Melkers gympa och hela familjen var med och kika. Alla fick diplom och fika. Det verkade som de flesta ska fortsätta efter jul.
 
Maja har blivit lite förkyld och hostig men jag hoppas på att vi kommer iväg till Öf i morgon. Va ju ett tag sen nu.
 
Nu ska jag gå upp och lägga mej. Natti natti!!
 
 
 
 
 
 

Tisdag

 
Jag strunta i att ringa vc idag och köpte nässpray istället. Känner mig redan lite bättre. Passade på att ta en härlig långpromenad innan jag hämta Melker. Härligt när det är kallt och solen skiner. I morgon blir det promenad till Maxi om vädret tillåter.
 
När börjar ni med vinteroverall till barnen? Fundera på att plocka fram den idag men lät bli eftersom den ska användas även när det är 20 minus.
 
I natt vakna Maja bara en  gång. Vilken skillnad det är när man får sammanhängande sömn.
 
Nu sover barnen och jag tänkte snart lägga mej och läsa lite.
 
Såhär söt blev Maja i sin jordgubbsmössa som en gammal jobbarkompis gjort.
 
 
 
 
 

Vardag igen

 
Efter en toppenhelg i Göteborg med god mat och trevligt sällskap är jag tillbaka i vardagen igen med allt vad det innebär.
 
Idag har vi varit hos tandläkaren på 4 års koll. Gick fint och det firades med en glass.
 
I morgon ska jag slå en pling till VC. E så trött på att få tillbaka bihåleinflammationen varannan vecka typ. Hoppas de kan skriva ut något avsvällande till mej.
 

Borta bra men hemma bäst!!

Torsdag

Förkylning och hosta fortsätter men i morgon åker Melker och jag på minisemester i Göteborg. Två hotellfrukostar. Bästa jag vet!
 
Ikväll har Melker varit på gympan och nästa vecka är det avslutning. Kul o se va dom lärt sig! En hel termin har redan gått. Galet!
 
Maja har blivit en riktig storätare. Blir sur om hon inte får smaka på det vi äter. Hon äter större portioner än brorsan :) Hoppas hennes matglädje fortsätter. Välling däremot blir hon galen när jag försöker ge. Någon som har tips på hur jag ska göra? El ska man bara acceptera att hon inte gillar? Har provat med två sorter och hon blir helt galen! Hon äter fortfarande ersättning vid kvällsmålet men tror hon skulle behöva något stadigare.
 
Nu ska jag fixa lite innan det är läggdags. Nätterna e lite sisådär just nu så det gäller att sova när tillfälle ges.
 
 
 
 
 
 
 
 

Babysång

Idag har vi varit på terminsavslutning på babysången. 2 månader till nästa gång. Känns långt men i den här takten e vi där snart. Efteråt va Maja jätte trött och sov gott ute i vagnen.
 
På eftermiddagen blev ja dyngförkyld så har snorat en massa men nu e jag täppt så får se hur natten blir. Håller tummarna för att ja hinner friskna till innan helgen. Köpte c-vitamin brus och har ätit clementiner. Kanske hjälper lite i alla fall.
 
 
Idag har det varit lugnt på trotsfronten. Mycket mycket skönt. Se hur resten av veckan blir.
 
Min fina tjej är trött efter all sång. 
 

Egen konst

Idag kom julkorten som jag beställde i söndags. Snabba bud får jag lov att säga. Hade även beställt två höstbilder som nu sitter i en ram i hallen. Det är kul med egen konst.
 
Har planer på att göra en fotovägg hemma men vet inte riktigt vart än.
 

Maja somna i mitt knä precis och jag är lite sugen att ta en långpromenad men inget kul att gå ensam i mörkret så får nog hoppa över det.

Tjat och åter tjat

Fy farao vad träligt det är hemma just nu. Jag tjatar, skäller och klagar mest hela tiden. Och när jag gjort det får jag jätte dåligt samvete. Trotsiga barn är hemska. Jätte trist att allt är en fight hela tiden. Men jag ger inte med mig och passar på att berömma massor när något funkar utan att jag behöver tjata.
 
Idag är Melker på dagis och jag trodde aldrig att jag skulle säga såhär men fy vad skönt det är. En vecka hemma är alldeles för mycket speciellt när han inte var jätte sjuk. Han behöver verkligen busa av sej med kompisar och få träffa andra vuxna. Blir för mycket för honom att vara såhär mycket med sin mamma.
 
Se om det e en annan kille jag får hem i eftermiddag. Idag är Maja och jag hemma och bara pustar ut. Om vädret tillåter ska jag försöka ta en långpromenad också innan hämtning. Blir ju så seg av att bara slappa men idag behövde jag det.
 
Jobbet ringde förut och jag boka in mej på 4 pass. Ska bli kul och väldigt skönt att få komma hemifrån lite. Behöver det när allt är så jobbigt hemma.
 
 
 
 
 

Sjuker :(

Förra veckan var Melle sjuk och nu mår jag inget vidare. Ont i halsen, ont i bihålorna och allmänt ruggig. Inget vidare med fullt ös från morgon till kväll när man känner sig såhär. Imorgon är det dagis som gäller. Är verkligen ett måste efter en vecka hemma. Melle mannen klättrar på väggarna och gör allt tvärtemot. Vet inte hur många gånger jag varit arg den senaste veckan. Inget kul alls men vi har ju sluppit all trots tidigare så nu kommer det väll med buller och bång.
 
 
Igår tog jag bilder till julkorten och skickade in för framkallning. Det gäller att vara ute i god tid. Tänkte försöka att inte behöva fixa alla julgrejer i sista minuten i år.
 
Håller tummarna att jag blir kry till helgen för då ska Melker och jag på minisemester.
 
 
 

Snorigt

Skitväder ute och hemma med hostig och snorig son. Tv:n går varm och vi har pusslat och spelat massor. Tänkte snart ge oss på lite lego.
 
Snuvan och hostan slog till igår kväll. Trist men lika bra att det kommer denna veckan för nästa helg ska vi iväg på roligheter. Fast har vi otur hinner säkert nån ny bacill slå till då.
 
Blir galet seg av att bara vara hemma men har faktiskt lyckats få lite gjort idag.
 
Hoppas regnet ger med sig till kvällen för då ska jag ut och gå. Ser jag fram emot efter en dag inne.
 
 

Så fort

Herre gud så fort veckorna går. Jag hinner inte med. Trivs som fisken i vattnet med att vara mammaledig och det ända jag saknar är en riktig lön. Finns så mycket jag ville köpa just nu. Nya kläder till mej och en massa fint till barnen och en del till hemmet. Snart är julen här så det gäller att hålla i dom få pengarna man har. Julklappar är ju inte gratis direkt.
 
I morgon ska jag och Melker till stan och fixa lite fars dag presenter. Varför är det alltid lättare att köpa mors dag present?? Mysigt med lite egentid med Melle. Har lovat att vi ska till en riktig godisaffär också.
 
Maja har lärt sig att vända sig till mage och gör det mest hela tiden men hon förstår inte att hon kan vända sig tillbaka utan blir arg när hon inte vill ligga kvar.
 
Myser i soffan med Maja medan grabbarna spelar tv spel. Tur jag har min lilla tjeja.
 
 
Trevlig helg önskar jag er allesammans!!
 

Babysång

Maja sov som en stock efter babysången så jag passade på att göra lite kollage. Babysång är nått alla borde prova. Så himla mysigt. Snart är det dags att hämta hem brorsan. Se vad eftermiddagen har att erbjuda.
 
 
 
 

Promenad

Idag var det dags för dagis igen och jag passade på att ta en långpromenad med Maja. 3 långpromenader i veckan som är mitt mål har det blivit väldigt dåligt med den senaste tiden. Men nu är jag kanske igång igen. Skulle vilja ha en promenadkompis som har tid och lust att gå några kvällar el dagar i veckan. Lite lättare att komma iväg då. Gärna någon i Eneby trakten. Någon som är sugen?
 
Passade på att knäppa några mamma och dotter bilder när vi var ute.
 
 
Idag kommer mannen hem sent men vi reder oss bra ändå :) I morgon är det dagis och babysång på schemat.
 
 
 

Sov

Det är full fart från morgon till kväll och det är så det ska vara men när barnen inte somnar i tid och dessutom är gnälliga då blir jag matt. Maja vill absolut inte somna idag men nu har hon i alla fall gått med på att sitta still i mitt knä så nu får jag i alla fall sitta ner i soffan.
 
I morgon är vardagen här igen. Dags för dagis efter 2 veckor hemma. Känns som vi båda längtat. Vi har nött rätt mycket på varann känner jag. Det är svårt att aktivera en fyraåring så lång tid så att han blir helt nöjd.
 
 
Nu sover äntligen båda barnen så nu ska jag se på tv och sen hoppa i säng. Har somnat kl 21 hela helgen så idag blir det övertid.
 
 
 

Badat

Herre gud så fort veckorna går. Redan söndag kväll. Idag har vi varit på Finspångs badhus och plaskat. Maja tyckte att det var jätte kul att bada och plaskade med både händer och fötter. Kul med en aktivitet som passade hela familjen. Hade gärna velat ta lite kort men pga stöldrisk ville jag inte ta med min kamera. Hade nog annars kunnat bli mycket fina bilder på barnen.
 
Nu ska jag slappa lite i soffan medan Maja sover lite och grabbarna spelar.
 
I morgon är det dags för öppna förskolan igen! Ska bli kul!
 
 

Lördag

 
 
Höstlovet är över och jag tycker att vi haft en trevlig vecka med någon aktivitet varje dag.
 
Idag har vi varit på landet och dragit upp båten. Alltid lika deppigt.
 
Jag har fått bihåleinflammation igen så det känns som mitt stackars huvud ska sprängas. Har köpt Sinova så hoppas på att det hjälper. Man får ju inte penicillin längre om man inte har hög feber.
 
Grabbarna grus spelar tvspel nu och Maja sover. Snart ska vi se på så mycket bättre. Hoppas det är roligare än förra veckan.
 
I morgon ska hela familjen till badhuset. Premiär för Maja. Det va så länge sen vi gjorde nått kul hela familjen så i morgon är det dags!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0