1 månad gammal

Idag är det en månad sen Maja föddes. Det har gått galet fort och jag trivs med livet som tvåbarnsmamma. Det är underbart med syskonkärlek. Jag blir varm i hjärtat när Melker myser med Maja och hon ler mot honom. Än så länge har det gått väldigt bra med två barn. Jag har redan fått rutin på att komma iväg till dagis med två barn men vissa dagar hamnar frukostdisken inte i maskin förrens på eftermiddagen. Maja är vaken väldigt mycket på dagen om jag inte går långpromenad och vill gärna ligga och snutta el bli buren. Denna gång njuter jag mycket mer av mammaledigheten. Det är nog för att jag vet att det är sista gången jag kommer vara hemma och för att jag känner mig piggare och mer nöjd med tillvaron.


Utvecklingssamtal

Var på utvecklingssamtal idag och känner mig stolt som en tupp. Vilken kanon pojke jag har. Fröken hade bara bra saker att säga om Melker och tyckte verkligen att vi skulle vara stolta över vår son. Just nu känner jag mig mer än stolt. Underbara älskade Melker!




Vardagen

Ett tag sen jag blogga...
 
Vi har nog inte haft några större projekt för oss. Men ändå känns det som det är full fart hela tiden.  Melker hade en toppenhelg i Göteborg. Blev inte ett dugg bortskämd :)
 
I måndags hade vi besök av Anna och Levis. En riktig busunge hade Levis blivit. Fullt ös medvetslös :)
  
Igår njöt vi av solen. Underbart väder.
 
Inatt sov Maja från 21.30-06.45. Melker ville inte gå till dagis så han fick stanna hemma. Va nog tur för han har sovit hela förmiddagen. Han brukar aldrig vilja stanna hemma så han känner sig nog inte helt kry. Rätt skönt för mig att slippa ge mig ut i regnet oxå.
Ikväll ska jag på utvecklingssamtal. Spännande!
 
Idag ägnar jag mig åt att boka dop och hitta en lokal att ha dopfikat i. Församlingshemmet var upptaget :( Kan man låna en skolmatsal tror ni?
 
Har världens huvudvärk idag. Så det går åt rätt mycket kaffe!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 

Göteborg

 
Den här helgen har vi bara lilla prinsessan hemma. Melker är på semester i Göteborg. Herre gud så tomt det är hemma. Jag känner mig inte riktigt hel när Melker är iväg. Men jag unnar honom en toppen helg med full uppmärksamhet. Det är storebror värd.  
 
Maja och jag tog en promenad och hälsa på gammelmormor. Och sen en tur till ÖB. Nästan 8 km idag oxå. I morgon blir det ingen långpromenad. Har fått lite ont i kroppen av alla turer.
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
.  

Promenader

Jag har blivit en riktig promenad nörd. En långpromenad per dag är målet. 25.1 km är jag uppe i denna vecka och än är inte veckan slut. För 3 veckor sen kunde jag knappt inte gå till affären. Rätt sjukt att kroppen funkar så fort barnet är ute. Och underbart att jag mår så bra efter denna förlossning. Hade inte varit kul om det blivit som förra gången. Mina Goa ungar som är lika som bär! Är nöjd med livet som tvåbarnsmamma.


Tisdag

Igår var första gången jag kände mig frustrerad på Maja. Är ju uppe tidigt med barnen varje morgon och varje gång jag la ner en sovande Maja i sängen vakna hon och skrek. Jag ville bara lägga mej och när klockan var 23.30 gav jag upp och bädda ner oss i soffan. Maja sov på mitt bröst till 06 och det var så skönt. Och mysigt. I kväll håller jag tummarna för en smidigare nattning. Dagens promenad blev 6 km och inget onyttigt har slunkit ner i magen. Har inte ens varit sugen.


Tävlar

Tävla hos Lottizdays om en valfritt namnsmycke i metall/rostfritt stål från Handgjort Cecilia Flykt.

Sandaler

I morse väckte Maja mig kl 5 och när jag trodde att vi skulle somna om kom Melker ner för trappan så det var bara att börja dagen. Hela förmiddagen var jag jätte trött och orkade inget. Hade gärna sovit lite med Maja men det ville ju inte Melker. När solen titta fram på eftermiddagen tog vi en promenad till maxi för att köpa sandaler. Lagom svettigt i alla uppförsbackar men dagens motion är avklarad och inget onyttigt har slunkit ner i magen.


Söndag

Klagar inte på Maja som vaknar en gång per natt ( peppar peppar) men när hon precis somnar om och Melker kommer upp blir jag lite matt. När Christian kom upp gick jag faktiskt och la mig en stund. Kändes som jag jobbat natt och äntligen fick lägga mig. I kväll blir det tidigt i säng. Imorgon får vi se vad dagen erbjuder. Ev fixa sandaler till Melker. På kvällen ska jag på utvecklingssamtal och se om vår goding sköter sig på dagis. I veckan som kommer ska jag försöka boka dop och fundera på om ja ska ha nått födelsedagsfirande för lite vänner. E ju ett tag dit men vill vara ute i tid eftersom det är i sommar. I morgon börjar jag mitt nyttiga liv. Håll tummarna!!


Tidningsbild

Idag är vi med i NT. Tyvärr glömde jag att skriva Majas namn och det har jag såklart fått höra av mannen hela dagen. Det var synd men tog mest bilden för att kunna rama in som vi gjorde när Melker föddes. Webbannonsen blev iallafall bra. Inte lätt att komma ihåg allt när man är stressad.


Enebyparken

Vad fin Enebyparken är när allt är grönt. Det har blivit Melkers favoritpark. När man frågar vart han vill gå är det alltid dit han vill. Lite läskigt med vattnet. Gäller o ha koll så han inte står på näsan. Inte helt lätt att hinna med honom med en vagn att hålla koll på oxå. Kommer antagligen bli många timmar i den parken i sommar!


Sool

Fredag idag och båda barnen har varit hemma. Haft en härlig dag i solen. Åh vad jag njuter när vädret är såhär vackert. En längre promenad med
Ståbräda blev det idag. Herre Gud vad svett jag blev. Men jag älskar att kunna gå utan att ha ont lite här och var så jag klagar inte. Om vädret tillåter blir det nån långpromenad i helgen oxå och nästa vecka ska jag ta tag i promenaderna på allvar. Och från och med måndag blir det ingen läsk alls och endast sötsaker på helgen. Innan jag blev gravid hade jag slutat med läsk så jag hoppas att det går bra även denna gång. Nu blir det lite tv och sen sängen. Känner mig lite trötter! Lilla damen håller ju mig uppe 2 timmar per natt och sen vaknar lilla herrn och vill att mamma ska gå upp. Sovmorgon får jag ta om några år :)


Första Dagislämningen

Första dagislämningen med två barn är avklarad.  Allt flöt på kanon i morse så 8.50 kom vi in på dagisgården. Melker hann till och med att mysa med Maja. Dom är för Goa ihop. Blir lycklig av att se Melker älska sin syster. I natt var Maja vaken mellan 3-5 och när Melker ville gå upp halv 7 hade jag kunnat betala dyrt för att få ligga kvar. Känner mig lite lätt mosig i huvudet men har lite projekt att fixa innan dagis slutar så sova får bli en annan dag. Är bra sugen på en promenad oxå men vet inte hur jag ska få dessa 5 timmar att räcka till allt. Får ta tag i promenader nästa vecka. El kanske i helgen. 

BVC

För ett bra tag sen ladda jag hem runkeeper och idag när jag gick till BVC satte jag igång den. Kul o se hur mycket jag går. För nu ska det promeneras :) Har längtat flera månader att kunna röra mig utan att få ont överallt.

På BVC blev jag lite chockad eftersom Maja gått ner i vikt. Hur är detta möjligt kände jag. Maja äter bra och ofta och är en nöjd liten tjej. Nu blir det att väga igen på fredag. Har ju varit med om denna vikthets en gång tidigare men då funka ju inte amning alls så då gick jag över till ersättning men denna gång tycker jag att det funkar bra så hoppas att det bara var en tillfällig viktnedgång.

I morgon börjar Christian jobba igen efter pappaledigheten. Så i morgon börjar allvaret för mig. Kommer nog bli lite lätt körigt i början.

Nu blir det tv och mat för Maja. Hon bor vid mina bröst på kvällarna.

Dagisdags

Idag fick Melker gå till dagis efter 3 veckor hemma. Han längtade verkligen till dagis nu. Idag och i morgon får pappa sköta lämning men från och med torsdag är det mitt ansvar. Ärligt talat hur ska jag hinna?? Såhär i början känns det rätt omöjligt när Maja äter länge och oftast sover längre. Sen tror jag inte att det blir några problem. Varnade på dagis att vi antagligen inte kommer passa tiden på ett tag. Idag var det dags för hörseltest. Två godkända öron hade Maja. Skönt. Och igår tog vi foto till NT. Hoppas det blev bra. I morgon är det dags för BVC. Se om Maja växer så det knakar. Nu börjar jag bli trött men än kommer det dröja några timmar innan jag får sova. När jag landar i sängen dröjer det typ 2 minuter innan jag somnar.


Söndag

 
Igår var jag själv med barnen för första gången. Fick lite service med matlagning och att underhålla Melker. Skulle vara ganska körigt annars men det kommer ju snart bli min vardag så bäst att vänja sig. I natt när Maja vakna hörde jag att Melker kom ner för trappan så det var bara att gå upp och amma eftersom jag inte tyckte att det var lämpligt att gå upp 04. När Maja äntligen somna om fick jag sova till 09. Det tar mellan 1-2 timmar att få henne att somna om efter mat. Lite halvsegt faktiskt. Nu ska jag kolla efter kläder till Nt fotograferingen imorgon. 

Fredag!!

Igår hade jag första mjölkstockningen. Feber och kände mig allmänt dålig. Idag är jag pigg igen men nu på kvällen känns det som jag kanske kommer vakna med mjölkstockning i morgon igen fast i andra bröstet. Ibland undrar jag om det verkligen är värt att amma. Dessutom har det börjat kännas som att Maja inte blir mätt. Är väldigt skrikig från tidig eftermiddag till läggdags. Exakt så var det med Melker oxå. Återstår att se hur det blir men Melker blev ju en fin kille fast han är uppfödd på ersättning. Snart kommer jag vara ensam med barnen och då kommer det vara ohållbart att bära omkring på en ledsen Maja som bara vill snutta. Morgon och natt målet verkar mätta men inte resten av dagen. Nog om amning. Idag tog vi premiärturen  på maxi. Jag hade glömt hur trångt det var i klädaffärer med en Emmaljunga vagn. Suck alltså!! Natti natti!! 

Premiärbad

Idag har vi haft BVC på besök. Maja visa sig från sin bästa sida och bajsa ner stackars Annelie :) Sen passa hon på att kissa så hon nästan flöt så idag tog vi premiärbadet. Mycket spännande tyckte Melker och rätt skönt tyckte Maja. Vädret har varit lite si och så idag och i morgon hota de med regn så vi tar nog en tur till maxi för att byta lite kläder. Nu ska jag snart lägga mig. Maja somna för tidigt så hon kommer nog vakna hungrig om ett tag.

En vecka idag

Idag är det en vecka sen lilla hjärtat kom till världen. Vi har i vanlig ordning varit i parken. Melker har blivit tokig i Enebyparken. Vädret har varit underbart. Jag är ju inne rätt mycket för att amma och jag blir galen av att inte få vara ute i solen. Kände mig lättretad och trött förut men Maja var så rar och sov i flera timmar under kvällen så jag kunde vara ute med resten av familjen och njuta. Nu känner jag mig på mycket bättre humör igen. Håller tummarna för en skaplig natt! Än så länge kan jag inte klaga.


Trött!!

Dagarna rullar på här hemma. Det mesta funkar bra men när kvällarna kommer blir Maja väldigt gnällig och har väldigt svårt att komma till ro. Bara mat som gäller då. Just nu väntar jag bara på att Maja ska somna så jag får sova. Är jätte trött och får anstränga mig för att inte somna. Jag lägger mig oftast rätt tidigt så det är ganska jobbigt att hålla ögonen öppna. Ikväll fick jag ligga bredvid Melker när han somna. Är en vecka sen sist och det var så mysigt. känner lite dåligt samvete för att jag inte kan ägna lika mycket tid åt Melker Längre. Han har gått från att vara mammas pojke till pappas pojke. Bra för Christian och Melkers relation men lite sorgligt för mig. längtar tills jag kommit i form så jag kan leka med Melker igen. Nu är det bara att vänta på att Maja ska komma till ro. Håller tummarna för en ok natt. Denna natt var vi uppe mellan 02.30- 04.30! Och sen upp halv 7! 

Hemma

 
I torsdags åkte vi hem från BB. Skönt att komma hem men 2 nätter på sjukhuset gjorde mig gott. Det känns härligt att vara tvåbarnsmamma och än så länge är Maja väldigt snäll men väldigt snuttig så det känns som jag ammar konstant. Men det är väll så det är. Lyx att ha Christian hemma för annars skulle det bli väldigt körigt. Igår tog vi första promenaden. Även om den bara var till Ica och till parken kändes det som världens långpromenad. Skönt att komma ut iallafall och jag har ju längtat efter att kunna promenera så hoppas det inte dröjer för länge innan jag kan ta en långpromenad. Släkten har börjat komma hit på besök och jag tror att Maja har fått hela newbie kollektionen. Superfina kläder så inte mig emot. För Melker är det som julafton. Storebrorspaketen väller in. Han är mer än nöjd. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ut i solen. 

Tvåbarnsmamma

 
På valborgsmässoafton blev 2 barns mamma! Nu har jag en fin kille och en fin tjej. Precis vad jag alltid önskat mig. Maja och jag är fortfarande kvar på BB. Känner ingen panik hem utan vill hellre komma igång med allt i lugn och ro. Vardagen hinns med ändå. Pappa och den stolta storebrorsan har varit här och hälsat på flera gånger och Melker har haft Maja i knät. Hoppas att jag lyckats få någon bra bild på första mötet. Även om det är rätt trist på sjukhuset går dagarn forf. Skönt att slippa tänka på att fixa mat och sånt. Här får man allt serverat. Det ända jag behöver bry mig om är Maja. Självklart saknar jag min Melker mest hela tiden så i morgon tänkte jag åka hem om allt är bra med Maja. Är ju inte van att vara borta från prinsen.  

RSS 2.0