Stora tjejen

Läkarkoll för Maja idag. Hon har blivit stora tjejen. Tror hon hamnat i en utvecklingsfas. Vill inte ligga själv och gnäller en massa. Men det är bara att stå ut. Nu har jag rensat bort storlek 56 och tänker sälja både Majas och Melkers kläder. Vi är ju klara med barn så ingen ide att lägga upp dom på vinden. Någon som är intresserad av att köpa begagnade kläder så hojta till. Säljer även mina mammakläder nu.

I måndags började jag ett nyttigt liv IGEN och än så länge går det bra. I måndags cykla ja fram och tillbaka till sjukhuset och idag gick jag till BVC, Härligt att röra på sig och underbart att cykla. Va så länge sen.

Bjuder på en bild från trädgården.


Midsommar

En härlig midsommarhelg på landet har vi haft. Skönt med lite service och slippa alla måsten som finns hemma. Melker älskar uppmärksamheten han får och Maja verkade också trivas. Vi fick äntligen användning av resesängen vi köpte till Melker när han var bebis. Maja sov lika bra som hon gör hemma. Va så lyxigt för mig att få sova några timmar till efter att Maja ätit morgonmålet. Annars brukar jag bara hinna somna om och sen kommer Melker och väcker mig.
 
I morgon börjar Christians semester!! Se vad vi ska hitta på under hans 4 lediga veckor! Har ju bara Gotland planerat.
 
Nu är jag trött så nu hoppas ja på att Maja tänker somna snart!! Verkar inte som vi är helt överens.
 
 
 
 
 

Badpremiär

En väldigt bra start  på sommarlovet har vi haft!! Sol och full fart varje dag! Är rätt matt på kvällarna men det funkar bra att vara hemma med två barn. Underlättar ju mycket att det varit fint väder.
 
Idag tog Melker och hans lilla syssling premiärdopp på Himpa. Melker plaska i 1.5 timmar och hade kanon kul. Blir lycklig av att se honom ha roligt. På väg hem stod han typ och sov på ståbrädan. Men helt plötligt kom brandbilar och han blev klarvaken. Det tackar vi för.
 
I morgon är de sista jobbdagen för pappi och sen är vi hemma allihopa i 4 veckor!!
 
Dags att sova nu!!!
 
 
 

Rea

Idag var jag och Maja på stan för att kolla rean. Fanns inget kul alls. Blev iallafall en lunch i lugn och ro. Plocksallad från Matcompaniet. Min nya favoritmat. Melker var på Busfabriken och lekte i 5 timmar. Men han ville leka mer och var arg som ett bi när han kom hem.
 
Vi får se vad första sommarlovs veckan har att erbjuda! Gärna lite sol!
 
 
Mysigt med en mamma och dotter dag. Känner mig lyckigt lottad som har en go pojke och en go flicka.
 
 
 
 
 
 

Lördag

 
 
Man hinner med mycket när man går upp strax innan 06. Idag har vi fått ordning hemma, haft besök, varit ute och ätit plankstek. Få lite ordning hemma var riktigt skönt. Hinner inte med mycket om dagarna. Varannan dag är dessutom Maja gnällig och då hinner jag knappt inte sätta in frukostdisken i maskin. Nu gäller det bara att försöka hålla lite ordning. Det blir ju sååå lätt stökigt igen. Vi lägger lite saker här och där och sen är det stökigt igen.
 
Imorgon ska Melker och Christian ha en grabbdag på busfabriken och jag och Maja ska ha en tjejdag och kolla rean och köpa lite ramar. Melker behöver verkligen få ha lite kul för jag känner mig så otillräcklig när Maja tar en massa tid och vill bäras och amma länge. Vill vara en bra och närvarande mamma och det har jag inte känt att jag varit de senaste dagarna. Det har blivit mycket tv tittande för Melker och så fort vi ska göra nått så vaknar Maja och skriker och då kommer vi av oss.  Inte ens vårat fredagsgodis inköp blev lyckat denna gång. Maja skrek, jag kände mig trött och stressad och Melker hade inte ro att plocka godis som han brukar tycka är kul.
  
Känns väldigt skönt att vi har Christian hemma snart i 4 veckor för jag vill inte att Melker ska känna sig utanför och bortstött.
 
Nu ska jag snart upp och lägga mig. I natt ville inte Maja sova förrens efter 23.30 och då sov hon på mitt bröst i soffan. Så inatt hoppas jag på att kunna ligga i sängen! Det gäller att passa på att sova när tillfälle ges!!
 
Mina fina hjärtan ♥♥
 
 

sommarlov

Idag har jag hälsat på jobbet. Maja fick fina kläder och visade sig från sin bästa sida. Kul att träffa lite jobbarkompisar. Bygget var sig likt :)
 
Nu har Melker sommarlov till 20:e augusti. Känns lite läskigt faktiskt. Hade behövt lite mer tid med bara Maja några timmar i veckan. Melker blir så uttråkad när jag sitter och ammar länge. Och jag vill inte att han ska se en massa på tv som det lätt blir. Men vi får göra det bästa av sommaren. Det är ju inte varje år vi kommer kunna ge barnen 10 veckor ledigt på sommaren. 4 veckor har vi ju pappa hemma iallafall. Två år har Melker gått på dagis nu och i höst börjar han på stora avdelningen. Tiden går så sjukt fort.
 
 
 
 
 

Måndag!

Jag har kommit på att jag är mer effektiv och får mer gjort när jag är själv med barnen. Har haft en lugn och skön dag. Maja har mest ätit och sovit och Melker har varit i parken med sin favorit. Dopinbjudningarna är skrivna nu och det fattas bara frimärke.
Mannen är på väg hem så snart ska jag fixa söndagens kvällsmat. Blev lite ändrade matplaner igår.
 
Ikväll är det Biggest loser på Tv!! Spännande att se hur de lyckats.
 
 
 

Premiär

Det blev ingen ordning hemma idag heller. Landet och rabarberpaj lockade mer. Melker stortrivdes som vanligt och för Maja var det premiär. På midsommar blir det övernattningspremiär. I morgon får vi finbesök av morbror. Första gången han träffar Maja. Sista veckan på dagis innan sommarlov. Måste hitta en liten sommarpresent till fröknarna. Väntar i vanlig ordning på att Maja ska sova.


dop/bröllop

 
Idag var vi på dop som även blev bröllop. Barnen skötte sig fint och Melker åt massa mat. Ibland överraskar han verkligen. Melker hade nya fina kläder från Villervalla på sig. Jag har blivit galet förtjust i Villervalla. Kommer nog överge meandi som jag var galen i förut.
 
Nu är klockan halv 10 och jag är trött. Nattning av Maja tar flera timmar så jag får inget gjort på kvällarna. Det är ju bara jag som gäller tyvärr. Håller tummarna för att hon somnar så jag kan lägga mig. Rätt ofta slutar det med att vi lägger oss i soffan för peppar peppar sover hon bra på mitt bröst. Hur mysigt som helst är det oxå. Bara jag får sova spelar det inte så stor roll vart jag sover.  
 
I morgon måste vi få ordning här hemma. Det ser ut som en bomb slagit ner. Jag har jätte svårt att vara inne när det är vackert väder så tyvärr förfaller hemmet då men i morgon skulle det bli regn så då får vi passa på att röja lite.
 
 
 
 
 
  

canvas

Fotade barnens händer när Maja var en vecka gammal och av den blev det en canvas, Är super nöjd.
 
 
 
 

Sooool

 
Idag hade jag en del planer men när det var 17 grader kl  9.30 bestämde jag mig för att strunta i allt och bara njuta ute med familjen. Melker ville ha upp sin pool så det ordnade jag såklart. Han har badat hela dagen. Oj vad kul han haft. Till slut var han blå om läpparna så då var det läge med lite kläder.
 
Nu är jag trötter. Hoppas på att Maja vill somna i skaplig tid. Imorgon måste jag till Maxi fast det är strålande sol. Älskar sol och värme och vill vara ute och njuta så mycket det går.
 
Lite bilder från dagen!
 
 
Någon som vet om sit up el plankan är bäst för att bli av med gravidmagen? Måste bli bättre på promenader igen. Men inget kul när jag har huvudvärk och Maja är inte helnöjd med att ligga i vagnen.
 
 
 
  

Bihåleinflammation

Dagarna bara springer iväg. Märker att Maja är mer nöjd de dagar Melker är på dagis så jag kan sitta amma i lugn och ro och inte känna mig stressad. För även om Melker är snäll och oftast väntar på sin tur så blir det ändå lite stressigt. Denna veckan skulle jag hälsat på jobbet men tyvärr åkte jag på bihåleinflammation och eftersom jag ammar var det inte helt lätt att få nån bra medicin så nu har jag fått avsvällande tabletter. Hoppas de hjälper. Inget vidare med stel nacke och ont huvud. I morgon ska jag ta en tur till maxi och förhoppningsvis hitta nån klänning att ha på sig när vi ska på dop på lördag. Kroppen är ju inte i toppform så känns sådär kul att köpa nya kläder. Måste hitta nån liten present till dagis fröknarna oxå. Är ju bara 3 dar kvar inban 8 veckors sommarlov.


RSS 2.0