Barnmorskan igen

9 dagar över och jag har varit hos barnmorskan för hinnsvepning. Gjorde inte lika ont denna gång. Fick tid till sjukhuset på söndag för ställningstagande om igångsättning. Men har jag otur får jag vänta 2 dar till efter söndag innan de sätter igång. Så nu håller jag alla tummarna jag har att det kommer igång av sig själv. Har ju lovat Melker i flera månader att han ska få en bebis i april men nu verkar det rätt kört. Bara en dag kvar. Känner varken mer el mindre så risken är väll stor att det inte blev någon effekt. Fasen att min kropp ska vara så seg. När jag hämat Melker efter barnmorskan var jag totalt slut. Hade ont i hela kroppen och kunde inte göra annat än lägga mig på soffan och halvsova.. Det tyckte nog inte stackars Melker. Han väckte mig hela tiden. Ush så dåligt samvete jag får. Värdelöst med 15 timmar på dagis när man går över tiden och har noll energi. Dessutom var han ju hemma och var sjuk förra veckan så minns inte när ja fick vila ordentligt senast. I morgon blir det iallafall 5 timmars bus på dagis. Det blir bra för både Melker och mig.

En lugn kväll i soffan väntar!! Har inte så mycker mer energi till något annat!!

Härligt väder

Ingen bebis blev det i helgen! Idag har vi njutit ute i solen och provat nya solstolarna. Där hoppas jag få tillbringa många timmar i sommar. Nu lite solsidan och slapp i soffan!


Ny grill

 
Lördag idag och 7 dagar över tiden!! Såg i tidningen att Bauhaus hade erbjudande om en sån grill vi pratat om att köpa så vi tog en tur dit och även till en annan affär för att fixa en födelsedagspresent. När vi kom hem var jag totalt slut. Har nog aldrig varit så trött så var tvungen att vila lite. Idag känner jag mig extra tung och klumpig och önskar bara att bebisen ska vilja komma ut. Allt jag gör känns som världens ansträngning.
 
Melker somna tidigt och jag hade tänkt mig lite tv tittande men det är ju inget o se idag. Bara en massa skit.
 
Får roa mig lite med datorn istället. Och lägga mig tidigt. Melker har KORS I TAKET sovit hela nätterna denna veckan. Tror knappt inte att det e sant. Själv har jag ju varit uppe och kissat 3 gånger per natt så jag har ju vaknat till ändå men ändå super skönt att han sover. Hoppas det håller i sig! Fick för mig att det hade med att han var sjuk att göra. Men håller tummarna att det fortsätter.
 
I morgon ska vi träffa min bror som e hemma från Göteborg!!! Ska bli kul!!!
 
 
 

Frisk igen

Melker är frisk nu och det fira vi med en mysdag. Spela spel i sängen och läste blixten bok. Så härligt att gosa. Eftermiddagen tillbringa vi ute. Har ju inte varit ute på hela veckan. Melker somna precis i soffan och jag ligger bredvid och tar igen mig. Är lite trötter. Blir sängen efter lets dance och lite ostbågar. Bäst och äta onyttigt nu sen ska jag satsa på att komma i form. Är sugen på att prova lchf. Verkar funka kanon för många. Undra om det kommer en bebis i helgen. Skulle Inte vara helt fel. Men har nästan gett upp hoppet!


Barnmorskan

Melker är fortfarande inte helt i form. Hostig, nyser massor, lite feber, dimmig i ögonen och allmänt trött. Vi har börjat fundera på om det är pollenallergi som spökar i år igen. Hoppas han piggnar till snart. Idag har jag varit hos barnmorskan. Gjorde hinnessvepning. Va ingen vidare upplevelse. Hoppas det gör någon nytta iallafall. Annars är det dags för ny på måndag. Symfus måttet låg på 35. Jag tycker magen växt massor men den hade inte blivit större sen jag var där sist för 9 dagar sen.


Trött

Idag har jag varit helt sjukt trött. Så fort jag lagt mig ner i soffan har jag slumrat till. Vet inte hur många gånger Melker väckt mig. Idag hade jag verkligen behövt sova några timmar men eftersom Melker inte är helt frisk än får han vara hemma resten av veckan vilket innebär att det inte blir mycket vila för mig. 

Soffdag

Idag har vi haft en heldag i soffan. Det märks att Melker är sjuk. Han har inte kört järnet med mig idag. Han är iallafall bättre än igår så hoppas han e helt frisk i morgon. Tog en kort promenad förut eftersom jag varit inne hela dagen. Så skönt att komma ut lite! Nu ska jag sova! Natti natti!


Sjukis

Idag var Melkers och min första lediga måndag ihop. Vi tog en tur till öppna förskolan och när vi kom hem var Melker blek om nosen och hade 39 i feber. Inte bästa tajmingen direkt. Jag som velat ha ut bebisen ett bra tag har nu ändrat mig. Vill absolut inte ligga på sjukhus när mitt lilla hjärta e hemma o e sjukt. Håller tummarna för att detta går över fort.

Tur att vi njöt så dant av vädret i helgen, idag är det inget vidare : (

Christian tycker att jag blivit grinig. Märks att han aldrig varit gravid och inte har någon aning om vilka tankar och frågor som rör sig i mitt huvud!

Soooool

Ännu en härlig ute dag. Jag bara njuter. Har fått lite färg i ansikt så nu ser jag inte ut som ett lik längre. Melker har en förkärlek till att leka på innergårdar så idag har vi avverkat 3 stycken. Bebisen håller sig kvar i magen. Har varit extra lugn idag. Lugnet före stormen kanske?? I morgon har Melker ledigt från dagis så vi tänkte gå till öppna förskolan. Nått måste vi roa oss med. Nu är jag lagom mör efter en dag men full hålligång. Ingen vila på helgerna här! 

Bebis, vart är du?

Idag är bebisen beräknad men det verkar som den missat det.  Hoppas det inte dröjer för många dagar tills den vill komma ut.  Underbart väder har vi haft idag. Vi har varit ute i 5 timmar och njutit. Både ätit lunch och fikat ute. Det har blivit både lek på tomten och parklek. Det gäller att passa på och njuta i morgon kan det vara regn. Kvällen blir lugn. Sover så fruktansvärt dåligt på nätterna igen så när kvällen kommer är det skönt att bara ligga i soffan.         

Jätte trött

Helt sjukt vad fort 6 timmar går. Snart är det dags att hämta hem Melker. Känner mig sjukt trött idag så har bara legat i soffan och önskade att jag skulle få ligga några timmar till. Har lovat att vi ska köpa godis på väg hem så det ska vi göra. Kan ju inte låta min trötthet gå ut över Melker. Idag är sista gången Melker äter mellanmål på dagis. Undra vad han kommer gilla det. Han tycker ju bäst om att bli hämtad efter. Kan nästan bli sur om jag kommer innan. Känner lite ångest över hur jag ska klara av en hel dag hemma med Melker på måndag. Tänk vad härligt om bebis ville komma ut i helgen.


Vild bebis

Bebisen är vild i magen. Sparkar för fullt! Ibland gör det riktigt ont. Har sammandragningar och förvärkar men inte mycket som händer. Är bara o vänta o se glad ut! I morse när jag kolla i spegeln tyckte jag att magen blivit enorm under natten. Den spricker nog snart. Känner mig trött fast jag vilar på dagarna. Har inte gjort speciellt mycket av de sakerna jag tänkt att jag skulle göra under ledigheten. Men känns viktigare att vila på dagarna så jag orkar vara en skaplig mamma när Melker kommer hem. Idag gjorde vi god fruktsallad när vi kom från dagis. Melker gillar att hjälpa till i köket. Även på dagis hjälper han tydligen till med en massa saker. Får höra massa bra saker om honom nästan varje dag när jag hämtar. Då blir jag stolt över min fina kille! I morgon är sista dagen Melker får gå 9-15. Nästa vecka blir han 15 timmars barn. Det känns inte så bra eftersom jag vet att jag inte kommer orka vara så kul mamma hela dagarna. Bara att hålla tummarna för att jag inte går över hur mycket som helst!


Onsdag

Idag har jag haft besök av Cicci. Alltid extra kul o träffa en annan gravid så man kan diskutera och gnälla utan att någon tröttnar :)

Det har blåst full storm hela dagen. Har jagat stolar i trädgården flera gånger under dagen.

Skulle boka semester resa idag och när jag hittat ett erbjudande jag var nöjd med så blev det problem när allas person nummer skulle uppges så nu får vi hålla tummarna för att erbjudandet finns kvar när bebis kommit.

Melle däcka som vanligt i soffan så nu blir det lite tv för mig innan jag oxå ska sova. Skönt att han somnar runt 19 varje kväll nu speciellt när man själv e trött.

Trött

Idag har jag varit jätte trött. Har inte sovit på dagen på länge men idag la jag mig i sängen efter dagislämningen och sov tills telefon ringde vid 12. 3 dar med full fart tar på krafterna. Är alltid extra trött på måndagar. Blir ju dåligt med vila när alla är hemma. Ligger i soffan och funderar på när det ska sätta fart på allvar. Förvärkarna har lurat mig flera gånger. Tycker det är jätte jobbigt att vänta och inte veta när det är dags. Det tyckte jag förra gången oxå men denna gång är det värre när jag har en person till att tänka på.


Jobbet

 
Idag har jag varit och hälsat på jobbet. Va kul att träffa folket men det kändes inte som jag varit borta två månader. Fick fika och fina paket. På eftermiddgen var mannen duktig och röjde i trädgården och satte fram utemöblerna. Var så härligt ute idag. Mer värme tack. Avsluta med lite korvgrillning. Melker var väldigt skeptiskt till om jag kunde grilla. Det är ju lixom pappas jobb. Nu känner jag mig trött efter att ha varit vaken sen 6.15.
 
 
 

Magbilder

 
 
På förmiddagen hade vi lite fotostudio här hemma. En del bilder blev jag riktigt nöjd med efter lite fixande. Det var jätte länge sen jag hade kamera och redigeringsprogram framme. Men oj va kul det är. Melker har oxå börjat gilla att fota så ladda min gamla kamera så han oxå fick fota lite. Sprang runt i hela huset o knäppte bilder. Söt som få :)
 
Här kommer ett smakprov av mina favoritbilder! Tänkte ev göra en tavla längre fram.
 
 
 
 

Vårskor

 
 Idag hade jag lovat Melker en tur på stan för att köpa vårskor. Vi tog ledigt från dagis och hoppa på spårvagnen. Hitta jätte fina skor som Melker valt själv. Sen avsluta vi med lite lunch innan vi åkte hem igen. Mycket trött och öm i kroppen. Jag var lite sugen på att sova middag när vi kom hem men det var absolut inte Melker. Varje gång jag blunda peta Melker på mig. Nästa vecka är sista veckan som Melker får gå 9-15 varje dag så jag har börjat fundera på hur jag ska orka ha honom hemma måndag och fredag om jag går över tiden mycket. Är ju inte världens roligaste mamma just nu. Känner mig rätt mör efter en hel dag med Melker så nu ligger jag i soffan och ser lets dance. Sen är det sängen som gäller!  Trevlig helg! 
 

Irriterad

Finns det nått värre än när ens fina lilla kille blir skadad? Idag berätta Melker att han blivit slagen på näsan och fått näsblod. Tur han berättar sånt för fröknarna glömde o säga nått men jag håller ju inte tyst så jag tog upp det direkt. Blir så arg inombords att jag hade lust att gå in på avd och skaka vett i ungen. Det gjorde jag såklart inte! Ingen ska få slå min kille när han inte gjort något! Tur att jag inte var där när det hände för då skulle jag inte kunna vara tyst! Melker är tyvärr för snäll för att ge tillbaka. Uppmuntrar såklart inte honom att börja slåss men att försvara sig tycker jag inte är fel!


3,5 år

Idag blir Melker 3.5 år!! Tänk att jag varit mamma så länge. Tror han blir goare för varje dag som går! Älskar min underbara kille!! Idag har jag spenderat dagen hos en annan go kille! Fick både frukost och fika och tiden bara sprang iväg! Nu ska jag strax gå till dagis och hämta hem Melker! Hoppas på en lugn eftermiddag. Känner mig lite halvseg!


Elak mamma

Idag har jag varit en dum mamma enligt Melker. Först var jag elak som inte lät Melker äta glass innan maten och sen var jag elak som inte lät Melker diska en vass kniv. Då skrek han efter att pappa skulle komma hem. Sen bad jag honom att inte springa i soffan för att han garanterat skulle ramla. Men det trodde han såklart inte på och gissa vem som fick rätt??? Sen fick jag springa som en tok mellan kök och vardagsrum för att han inte skulle somna kl halv 5. Pricken över I:t var när mannen ringde och berätta att han skulle komma hem efter 18.30. Nu är jag i vanlig ordning rätt trött i kroppen och väntar på att lite tv program ska börja. Melker har väntat på att pappa ska komma hem så hans trötthet är bortblåst nu. Blir nog lite tv för honom oxå så han varvar ner lite!!

Tur att jag fick lite färg i ansiktet igår för idag har det varit dåligt med fint väder!!

Sol

Idag har jag fått massa frisk luft. På förmiddagen satt jag ute i 3.5 timme och njöt i solen och på eftermiddagen hann vi med både lek på tomten och i en park. Har fått en massa fina fräknar och fått lite färg. Härligt värre! Nu är jag trött som vanligt så snart blir det sängen för mig. Melker somna 18.15 idag så risken är väll att det blir tidigt i morgon bitti.


Måndag

Från att ha känt sig pigg i kroppen till att känna mig totalt död. Tömma diskmaskin och stå i köket verkar vara rena döden för min kropp. Och dessutom serva sonen med allt möjligt. Jag vill bara ha detta avklarat nu så jag kan få tillbaka min kropp. Känner mig som världens gnälligaste mamma och fru just nu. Inte alls kul :( Sonen har precis somnat så nu tänker jag bara ligga i soffan tills det är dags för sängen. Ber till högre makter att denna förlossning ska gå lite bättre än förra gången annars kommer det inte bli kul. Sist hade jag världens smärta i ca 3 månader. Stygn som gick upp och infektioner :( funkade knappt inte med ett barn så vill inte ens tänka på hur det skulle bli med 2 barn. Färdig gnällt för idag, i morgon tar jag nya tag!!!


Vädret :(

Idag gick jag in i vecka 39. En vecka till framåt. Idag har vi varit ute på tomten i 2 timmar. Christian har varit duktig och klippt syrenhäck och jag skulle vara duktig och räfsa upp alla pinnar men det fick jag lägga ner eftersom det är samma rörelse som att dammsuga och min svanskota sa ifrån. Helt plötsligt blev det svinkallt och börja snöa. Kul väder vi har i Sverige. När Ska våren ta fart på allvar? Nu känner jag mig allmänt seg. Ikväll ska Christian laga kräftsoppa åt oss. Det är han bäst på!


Barnkalas och premiärgrillning

Idag har Melker varit på barnkalas alldeles själv. Det gick kanon bra. Barnen fick åka polisbil. Snacka om nöjd kille som har pratat massor om det efteråt. Tänk att en polisbil kan vara så häftigt!! På eftermiddagen åkte vi till Åby där det blev premiärgrillning. Mums!! Nu är jag super trött och funderar på sängen fast att klockan knappt är 21.


Cykeltur

Idag är det fredag och jag brukar ha Melker hemma då men idag kände jag att 5 timmar på dagis skulle göra oss gott. Ska ju orka vara en skaplig mamma hela helgen. På förmiddagen tog jag cykeln till ÖB och den nya barnaffären och det va inte helt lätt att cykla med tight jacka och tjock mage. Men nu har jag fått lite motion och frisk luft iallafall. Skönt!!
 
Snart är det dags att hämta hem Melker och på väg hem ska vi gå förbi konditoriet och köpa lite fika och ha en mysig eftermidddag.
 
Trevlig helg!!
 
 
 
 

Världens tråkigaste

Inte mycket sömn för mig i natt. Krampliknande känsla i rygg och mage. Minns att det va samma sak när jag var gravid förra gången. Är så otroligt tacksam att jag valde att kunna ha Melker på dagis varje dag för just nu är jag nog sämsta mamman i världen. Vill inte känna såhär men min rygg tar knäcken på mig och att orken tar totalt slut bara jag tömmer diskmaskinen el sätter på Melker utekläder. Jag vill ha tillbaka min ork. Hade stora planer för vad jag skulle göra under tiden jag hade havandeskapspenning. Allt från att baka bullar till att hitta på roliga saker med Melker och framkalla gamla kort. Men när orken knappt inte räcker till att fixa vardagen så är det inte tänkbart att göra nått extra. Känner mig så leden att jag är så klen. Hoppas verkligen inte att Melkers och min fina relation förstörs för att jag är världens tråkigaste just nu. Jag försöker iallafall så gott jag kan. Ber till högre makter att jag inte ska gå över tiden denna gång!


Gnällig

Nu är den lilla krabaten fixerad så nu håller jag alla tummar jag har att det inte ska dröja allt får många veckor innan den vill ut. Känner mig så blääää just nu. Min bm sa att hon aldrig sett mig så trött och missnöjd med allt och jag får nog lov att hålla med. Jag blir helt slut av att bara laga kvällsmat och diska. Ont i ryggen har jag oxå och blir andfådd av att bara gå omkring. Bäst mår jag av att bara ligga rakt upp och ner men det vet ju alla småbarnsföräldrar att att det inte går. Nätterna är inte heller kul. Får ont i magen och ryggen av att ligga ner och blir kissnödig massa gånger. Minns att det kändes på samma sätt med Melker. Sjukt törstig har jag blivit oxå. Helt torr i munnen. Känns inte som jag fått nått att dricka på flera dar. Det här var ett väldigt gnälligt inlägg men det är precis såhär jag känner just nu. Avslutar med en fin bild på min tuffa kille som längtar efter vattenpistolkrig!


Vilat idag

Idag har jag legat och halvsovit hela tiden medan Melker var på dagis. Behövdes efter 4 intensiva påskdagar. Sen fick jag lite dåligt samvete att jag inte varit ute något i det vackra vädret men som tur var så ställde Melker upp på lite utelek efter dagis. Efter lite matlagning och disk fick jag ont i ryggen och en hemsk mensvärk. Jag är bra klen just nu. Mår bäst av att bara ligga i soffan och göra ingenting. I morgon ska jag till bm och göra några ärenden på stan. Undra hur detta ska gå?


Vårväder

Vilken härlig påskhelg vi haft. Umgåtts massor hela familjen och varit ute och njutit av vårvädret. Behövs inte stora saker för att jag ska njuta. Är kanon med egen tomt så lilleman kan roas ute utan att vi jämt måste dra iväg till lekparker. Orkar inte riktigt det det just nu. Idag plocka vi fram uteleksakerna och blåste både bubblor och spruta med vattenpistol. Berätta för Melker att det var första april idag och då skrek han rakt ut, då kommer bebisen. Har ju pratat om april hur länge som helst nu. Så det hade han snappat upp! Det blir ju lite dåligt med vila när hela familjen är hemma så i morgon ser jag fram emot lite mer tid i soffan. Nu ska ja se lite på tv och sen sova.


RSS 2.0