MATEN

Vilken mumsig mat vi åt. Älskar plockmat.


NYÅR

Årets sista dag är här. Vi har bestämt oss för att vara hemma själva och bara äta gott och ta det lugnt. Känns som ett bra beslut. Är lite trött och mannen är fortfarande förkyld. Till mat blir det exotisk planka och till efterrätt jordgubbsmouse. Och självklart ost och kex. Om jag är vaken vid tolvslaget ska jag dricka rosa bubbel! Sen hoppas jag på att bli miljonär på Bingolotto. Gott nytt år önskar jag er alla!


FYNDAT

Den senaste tiden har det blivit på tok för mycket godsaker så nu vill jag börja röra mig igen. Idag lämna vi den snoriga pappan hemma och tog en promenad till maxi för att göra lite fynd på rean. Lite barnkläder både till Melker och bebisen blev det. Och en barndator till Melker. Va så billig så kunde inte låta bli. Något kanske han kan kära sig och ev låta min dator vara ifred lite mer. Nu är jag både mätt och trött så någon städning som jag tänkt ligger rätt långt bort.


MAGEN

Inte kan man väll tro att detta är taget samma dygn. Det sa bara pang under julafton.


LEDIG HELG

Äntligen ledig i 3 dagar. Va länge sen jag längta såhär mycket efter lite ledigt. Är ganska tufft på jobbet just nu. Tyvärr har mannen blivit förkyld så hoppas på att han inte blir ännu värre o smittar oss. Nu ska jag sträcka ut min ömma rygg i sängen. Natti natti!!


BILDER

Vår jul i bilder!!!


JULEN ÄR SLUT

Nu är glada julen slut....har jobbat både juldagen och annandagen! Var lite segt att ta sig dit men sen gick det bra! Idag har jag känt av en konstig känsla i i ben och höfter. Är inte riktigt nöjd med det. Hoppas det är bättre i morgon. Det drar typ i lår och höfter. Blir lite illamående av det. Nu ska jag sova och i morgon ska jag lämna Melker på ett annat dagis. Blir spännande att se hur det går.


JULAFTON

Vilken härlig julafton vi hade! En massa paket och en kväll med min släkt. Melker träffa tomten och var inte ett dugg rädd. Han fick på tok för mycket paket men det är väll antagligen meningen med julafton. Julklappsspelet är en ny tradition i vår släkt. Men så sjukt kul! Så skönt att slippa köpa paket till allt och alla. Är ju bara att byta pengar ändå! Roligast är att se Melker öppna alla paket och bli helt överlycklig över att se allt han fått. Favoritpaketen var nog alla polisgrejer. Vet inte hur jag ska lyckas få av honom den :)


AJ Aj

Idag har jag grymt ont i höfter och svanskota. Hoppas det släpper för annars blir det inte kul att jobba. När jag hämta på dagis idag fick jag höra ännu mer bra saker om min lilla kille. Man blir ju så stolt. När vi kom hem ville Melker leka lite på tomten så vi busa lite i snön och hängde upp fågelmat. Vill egentligen ha ett fågelhus på tomten men det får jag inget. Det drar till sig råttor :( I morgon blir det en tur till stan för min del och Melker ska åka snowracer med sin favorit. Han har frågat hela veckan om det inte är fredag :)


LIVRÄDD

Överallt hör jag om folk som drabbats av magsjuka. Jag är ärligt talat livrädd. Har verkligen inte tid att bli smittad just nu. På fredag ska de sista julkapparna inhandlas och på måndag e ju självaste julafton. Håller alla tummar jag har att vi får hålla oss friska till efter julafton iallafall.

Idag känner jag mig jätte trött. Full fart på jobbet hela dagen. Får se om jag håller mig vaken till morden i sandhamn eller om jag får spela in.

Idag fick jag höra på dagis att jag har en väldigt snäll och omtänksam kille. Alltid kul att höra sånt.

KAFFEDRICKARE

Idag ska jag fixa iordning alla papper till försäkringskassan och söka om HP. Känner mig inte ett dugg beredd att sluta jobba i februari men lika bra att söka för det är ju inte säkert att jag kommer må såhär bra om två månader. Om det nu går igenom såklart!!
 
Igår smaka jag kaffe och det smaka riktigt gott så nu blir jag kanske kaffedrickare igen :) Eller så är det bara tillfälligt för med Melker kunde jag inte dricka kaffe förrens han var 5 månader.
 
Tycker att magen har växt på sig ordentligt de senaste dagarna. Det är väll nu kilona börjar skena iväg :(
 
Idag berätta jag på dagis att vi vänta tillökning. Dom hade inte sett nått men inte så konstigt eftersom jag alltid har jacka på mej. Sen prata vi lite om toaträning så det ska dom ta tag i efter nyår. Är så nöjd med dagis. Känns så bra att ha Melker där.
 
Ikväll blir det morden i sandhamn och sen är det två tidiga mornar på jobbet.
 
 
 
 
 

HELGEN

En bra ledig helg är slut! Igår var vi barnfria. Det blev mat på olearys och 2 Johan Falk filmer. Melker hade nog inte saknat oss ett dugg. Men vi hade saknat honom fast samtidigt är det skönt att bara vara med mannen nån gång per halvår :) eftermiddagen och kvällen tillbringa vi med familjen Moberg! Trevligt som alltid. Melker somna så fort dom åkt och jag hoppa ner i ett skönt bad. Har nog inte badat på ett år tror jag! Men nu har jag massa badbomber från lush så nu kanske det kan bli lite bad då och då! Nu är jag trött så blir nog snart sängen. Måste ladda upp för jobb 6av7 dar i veckan som kommer! Tur att jag inte har en massa fritid att slå ihjäl :)


MYS FREDAG

Det är fredag kväll och jag och Melker är själva hemma. Tvättmaskinen snurrar vi har ätit plättar till kvällsmat och nu slappar vi i soffan. Mys på hög nivå!! Lugna kvällar hemma är det bästa jag vet. Nu är vi lediga i 2 dar. Härligt! Tänk vad lite som behövs för att göra en mamma lycklig! Trevlig helg!


LOCOBASE

Jag har länge varit buzzador och nu har jag fått möjligheten att prova Locobase Repair. Det passar ju perfekt eftersom jag fått helt galet torr hud.

Har några tuber att dela ut om någon är intresserad. Tyvärr bara 5 gram så känns nästan fånigt att dela ut men räcker kanske till läppar eller händer.

Jag tänkte prova på både mig och Melker iallafall!!

GRANEN

Äntligen är granen på plats. Christian lyckades bra med att få alla ljus på plats. Första granen på 5 år!


HOS FRISSAN


LEDIG DAG

Idag ville Melker börja morgonen med att titta på ultraljudsfilmen jag har på mobilen. Han tyckte att det va lite onödigt mörkt i magen :) Men kul att han är intresserad.
 
På förmiddagen var vi hos en ny frissa för att klippa Melker. Det gick kanon. Är värt att åka till stan för att Melker ska vara glad hos frissan. Sen tog vi en tur på stan och gjorde lite ärenden och sen blev det självklart lunch på stan. Andra gången i rad Meker inte väljer hamburgare. Kors i taket.
 
När vi kom hem baka vi saffransskorpor och nu ser vi på tv för min svanskota gör hemskt ont efter turen på stan.
Om en timme är det dags för mig att bli av med lite hår. Ska bli skönt. Mitt hår är så tråkigt just nu. Tovigt och torrt.
 
Ikväll ska ljusen upp i granen. Vet inte hur många gånger jag försökt men det blir aldrig bra.... borde köpt en liten en i år igen känns det som nu.
 
 
 
 
 
 

FÖRSTA SPARKEN

Precis nyss kände Christian första sparken :) Melker oxå tydligen! Bara han är nöjd och känner sig delaktig spelar det mindre roll om han kände el bara trodde att han kände. Jätte mysigt med sparkar. Älskar att lägga mej ner för då känns dom mest!!


SJUK?

Fy så ont i huvudet och halsen jag har!! Har ju inte varit sjuk på hela hösten så kanske är det min tur nu? Ska lägga mig efter solsidan och hoppas på att jag mår bra i morgon bitti.
 
 

SNOWRACER

Idag skulle jag jobbat delad tur men eftersom jag var på julfest igår tog jag semester. Det ångra jag verkligen inte. Mysdag med familjen är bättre än 10 timmar på jobbet. Förmiddagen tillbringa vi i pulkabacken och eftermiddagen handla vi lite. Nu så mycket bättre och lite chips. Har fått lite ont i halsen så hoppas verkligen inte att jag blir sjuk.


SAFFRAN

Efter kvällsmat baka jag och Melker saffransskorpor! Mums!! Kan nog bli en sats till innan jul!


KAOS

Tror det snöat hela natten och hela dagen. Nu får det räcka! Visst är det fint med snö men nu har det kommit för mycket på kort tid. Idag trodde jag att jag skulle kräkas när jag drog vagn till och från dagis på oplogade gator. Sen gick jag fram och tillbaka till sandbyhov så jag tror jag fått motion så det räcker idag. Christian och Melker är ute och styr upp snön på tomten så hoppas det inte kommer mycket mer ikväll. Ikväll är det bonde på tv:n och i morgon är månadens värsta dag. 6.45-16.00! Bjuder på två snö bilder!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3138949/images/2012/pic_50bf76f89606ee4514345c07.jpg" class="image">


SNÖ

Idag har det snöat hela dagen och varit iskallt. Nog för att det är fint med snö men nu behöver det inte komma mer för min del och 10 minus behöver det inte heller vara. 5 räcker lagom. Idag fick jag höra att det går både magsjuka och feber på dagis. Så nu är det väll bara och vänta... Magsjuka gör mig verkligen livrädd!!! Har laddat ner en blogg app så skriver detta inlägg från sängen. Bebisen sparkar för fullt i magen och det är jätte mysigt! Det är mest på kvällarna jag har tid att känna alla mysiga sparkar. Så då njuter jag lite extra. I morgon ska jag på utbildning så dags att lägga telefon åt sidan.


TANDLÄKAREN

Nu måste jag skryta lite om Melker. Idag var vi hos tandläkaren för första gången. 3 års koll. Vi prata mycket om det innan och jag berätta att de skulle räkna tänder. När vi kommer dit sitter Melker som ett tänt ljus i väntrummet och när vi får komma in till tandläkaren öppnar han munnen och svarar på alla frågor. Efter besöket fick Melker en fin kanin som han var väldigt glad för.
 
 Tandläkaren hade som önskemål att Melker ska sluta med napp så vi ska försöka jobba på det. Kommer inte bli lätt är jag rädd.
 
Ibland känns det som vi lyckats rätt bra med våran son!
 
Efteråt fira vi det lyckade besöket med hamurgare!!
 
Nu myser vi i soffan ser på pippfilm och äter bullar. Sämre eftermiddag kan vi ha.
 
 
 
 
  

VILLAN

Igår var det ett år sen vi blev ägare till vår fina villa. Jag känner mig så hemma här och även om vi inte renoverat knappt något så känns det ändå så rätt. Renovering av övervåningen är förhoppningsvis på gång efter nyår. I helgen har vi varit på landet och myst. Det ända jag saknade var en vatten toalett men det gick och gå ut i kylan och kissa på mulltoa oxå.


RSS 2.0