NYÅRSLÖFTEN

Nu är det hög tid att tänka ut vilka nyårslöften jag ska avge och antagligen bryta efter bara några veckor in på det nya året. Lär väll bli som vanligt, träna mer och äta bättre....

Eller så bestämmer jag mig bara för att satsa på att ha ett så bra år som möjligt. 

Man vet ju aldrig hur ett år kommer bli ändå. Vissa saker går inte att påverka.  


JOBBAT

Den senaste tiden har det inte blivit mycket jobb för mig. 2 dar på två veckor typ. Idag var jag iallafall på jobbet och gjorde lite nytta i några timmar. Efter jobbet tog jag en tur på stan för att kolla rean. Var ute efter lite kläder i 98 men hitta inget kul alls :( Blir att köpa kläder till ordinarie pris istället!

När jag kom hem brann det ljus lite här och var!! Mina killar hade gjort det riktigt mysigt.

Nu är jag ledig i 3 dagar sen hoppas jag att vi är i fin form för jobb och dagis på tisdag! 



MUTOR

Jag vill inte vara en sån mamma som mutar för att få min vilja igenom men när det gäller medicin gör jag undantag. Herre gud så bestämd den lilla herren är men eftersom det har ett gott syfte känns det ändå ok att muta med något mumsigt.

Förra veckan när jag hämta på dagis var det en mamma som var tvungen att muta sitt barn med en chokladbit för att hon skulle följa med hem. Barnet var kanske 4 år. Sån vill jag inte bli. Jag mutar bara om jag är tvungen!!


Det känns som hostmedicinen hjälper, inte lika mycket hosta längre men det som är kvar är mer än tillräckligt.


FEBRIG

Nu känner jag mig riktigt trött på Melkers sjukdom. Det e ruskigt krävande att vara hemma med sjukt barn. Dessutom har han inte sovit middag på 2 dagar så jag har inte fått en ända minut att pusta ut lite. Ikväll är jag dessutom ensam. Tror vi sett varenda barnfilm 10 gånger nu. Tyvärr vill Melker aldrig se klart en hel utan jämt byta mitt i :)

Febern verkar inte vilja ge sig. Idag har den iallafall varit en grad mindre än igår men istället har Melker fått ont i halsen och börjat nysa en massa. Mat och dryck är typ omöjligt att få i honom. Dessutom är han jätte slemmig och hostig så han sätter jätte lätt i halsen.

Trist är bara förnamnet :(

Känns som nyår ligger i farozonen men det viktigaste är ju såklart att Melker blir kry.


Nu ska jag slappa lite i soffan och se på Grabben i graven bredvid.

Melker hänger i soffan på julafton ♥


KOMMENTARER

Ca 25 läsare varje dag men knappt inte några kommentarer!

TRIST!


VAB

Just nu känns det som stackars Melker åker på all skit. Hög feber, världens hosta och hes. Inte alls kul. Blir att vabba några dar. Kändes inte alls kul att behöva ringa jobbet igår och säga att jag inte kommer. Känns som jag varit borta massa nu. Vi har ju haft världens tur med Melker men nu verkar turen vara över.

Är rätt segt att vara hemma när man inte kan hitta på nått. Som tur var så kom kusin vitamin på lite fika. Skojigt att vi har närmre till varann sen vi flytta.

Nu ska jag umgås med min man.


JULEN

Våran jul har varit bra men nu är det skönt att den är över. Blev en massa fina paket till Melker men även till oss. En mysig grötfrukost hade vi ihop med min familj på julaftons morgon. Tradition kanske?



BASTUN

Idag passade vi på att inviga bastun. Kändes lite lyxigt att hoppa in i sin egna bastu. Det var absolut inte sista gången. Känner mej riktigt mjuk och len nu. Perfekt till jul!! En liten cider slank ner i magen oxå. Det tillhör ju nästan ett bastubad!

Nu är vi friska igen. Känns riktigt skönt bara o vänta o se när nästa sjukdom dyker upp. :(






UNDERBARA OCH ÄLSKADE MELKER


Jag älskar dig nått enormt och är tacksam att du är min.






FINA INFLYTTNINGSPRESENTER




FJÄRDE ADVENT


HARMONI

Snön faller, det luktar pepparkaka i huset och Melker står ute och sover. Just nu är det sån härlig harmoni i familjen. Inget onödigt tjaffs. Det e så skönt. Melker sover bättre om nätterna och jag känner mig utvilad. Nu vaknar han bara en gång per natt typ. Pepper peppar är väll bäst att lägga till. Undra om han oxå känner av harmonin och därför sover bättre??

Helgen har varit bra och i morgon är det dags för jobb och dagis igen.

Om en stund kommer familjen Moberg och hälsar på. 


 




STORA SHOPPARDAGEN

Idag är det årets stora shoppingdag. Dagen Christian hatar mest av allt. Melker fick tillbringa några timmar med min kusin medan vi shoppa de flesta julklapparna. Gick förvånansvärt bra, bara några gånger jag fick spänna ögonen i Christian. Va inte alls farligt med folk på stan. Som en vanlig helg tyckte jag.

Nu är det bara några paket kvar som måste ordnas i veckan. Frågan är bara när???


Just nu sitter Melker och jag i soffan och lyssnar på julsånger som han lärt sig på dagis. Vilken stor och duktig kille vi har!!

Fortsatt trevlig lördag!


GARDINER

Vilken mysig fredag kväll Melker och jag haft ♥ Efter jobbet tog vi vagnen till affären för att köpa lite fredagsgodis och hämta några gardiner jag beställt från Ellos. I brevlådan låg två väggtexter som jag klickat hem igår. Efter lite mat pysslade vi med att sätta upp gardiner och väggtexter. Melker hjälpte till såklart. Hissgardinen i sovrummet blev riktigt bra och köksgardinen duger. Nu väntar jag på två hissgardiner till från ellos och sen måste jag ta tag i lite gardiner till vardagsrummet men vet inte riktigt hur jag vill ha det. Det får nog vänta till efter nyår. Sen behöver vi två pyttegardiner oxå till toa och hall. Det får nog oxå vänta för jag misstänker att jag behöver sy hjälp.

I morgon är nog den värsta dagen på hela året. Christian och jag ska på stan ihop och köpa alla julklappar. Vet hur det brukar bli.... Jag får muta med lite lunch och fika för att inte Christian ska tjura ihop totalt. Ärligt talat går jag hellre på stan med Melker.

I år ska vi köra julklappsspelet i min släkt. Toppen att slippa köpa en massa julklappar. Bara dyrt och jobbigt ändå.  

Nu börjar mina ögon kännas tunga så det e dags att hoppa i säng.

 TREVLIG  LEDIG HELG!




SVÄRTINGE

Igår var jag på banken och lämna över nyckeln till de nya ägarna i Svärtinge. Känns skönt att det e avklarat!  Nu är Svärtinge ett avslutat kapitel för oss.

Nu kan vi fokusera på vårt nya liv i Hallberga.


LUCIA

I tisdags skulle vi fira Lucia på dagis. Melkers första lucia. Fikat var packat och tomte dräkten var på. Mina föräldrar och Christian mötte upp på dagisgården och stämningen var på topp. Efter fint uppträdande gick vi in på avdelningen och fika och fick höra fler lucia sånger. Mitt i sången börjar Melker kräkas hysteriskt mitt bland alla barn och föräldrar. Magsjukan var här :(

Han var riktigt dålig och kräktes några fler gånger när vi kom hem men dagen efter var han pigg som en nötkärna. Vi andra har klarat oss tack vare all handsprit skulle jag tro. Handhygien är verkligen viktigt.

Antar att vi kommer minnas första lucian ett tag!


ORKIDEÉR

Jag älskar orkideér! Har flera stycken som förhoppningsvis blommar snart igen! Igår fick vi en inflyttnings orkidé av Carro. Hög och vit.

Efter jul ska jag köpa lite nya orkideér och lite nya krukor så vi får det riktigt fint här hemma.




SAFFRANSBULLAR

Igår bakades det saffrans bullar hemma hos oss! Christian la ut en bild på facebook för att visa vilken huslig fru han har :)


UPPDATERING

Det går ett tag mellan gångerna jag hinner titta in på bloggen. Vi trivs iallafall kanon och det har varit skönt att vara ledig en vecka. Men som vanligt går lediga dagar fort. I torsdags var jag på julfest med jobbet och igår var Christian ute och Melker och jag hade myskväll hemma. Myskvällen höll aldrig på att ta slut för Melker ville absolut inte sova. Till slut somna vi båda två i dubbelsängen och sov gott.

Idag provade vi en ny park i området med en jätte intressant lastbil i. Den parken kommer nog vara mysig i sommar. Mycket gräs att ha picknick på.  

I morgon är det slut på alla lediga dagar för då är det dagis 6.15 som gäller. Tuff start efter 1.5 vecka ledigt. 

Idag lyckades jag beställa lite gardiner som jag hoppas blir lika bra som jag tror. Har tröttnat på panelgardiner så nu ska jag prova hissgardiner ä det tänkt. 

 


VÄGGDEKORATIONER

Idag har jag jobbat i hela fem timmar!
Kändes rätt skönt att bara gästspela lite och
sen ha lite mer semester att se fram emot. Morgonen här hemma börjar så perfekt.
Christian gick upp med Mellker och jag fick ligga kvar en halvtimme innan klockan
ringde. Efter duschen stod frukosten dukad åt mig. Det gjorde min dag. Tänk så lite
som behövs för att en sliten mamma ska bli glad. Nätterna den senaste veckan har
varit hemska. Tror jag blivit väckt nästan varannan timme. Märks att Melker varit sjuk
och inte varit på dagis. Han behöver verkligen dagis för att sova skapligt om nätterna.

Efter kvällsmat tog hela familjen en kall men skön promenad i närområdet och titta
på en massa hus. Så himla skönt och mysigt att komma ut lite ihop.

Just nu sitter jag på nätet och letar efter väggdekorationer till Melkers rum. Kan inte
bestämma mej för vad jag ska ha. Så får fortsätta att leta.

I natt hoppas jag på lite mer sömn för jag är vråltrött!! I morgon kväll är det julfest
med jobbet!! Ska bli kul. Har ju inte varit med på två år!!

Bjuder på en bild från den lyckade julfesten! I år
får ja klara mig utan Anna :( men är antagligen
lugnast för alla på jobbet :)




Har svarat på era kommentarer under respektive inlägg!!


INTERNET IGEN

Nu har jag fått tag i internet igen. Fick låna ett mobilt bredband av pappa. Vi har kommit i rätt bra ordning här hemma och vi trivs redan kanon. Flytten gick riktigt smidigt fast Melker hade hög feber. Tyvärr är han fortfarande inte bra så det blir inget dagis denna veckan.

Nu fattas det lite gardiner och lite tavlor. Idag tömde vi det sista i Svärtinge och även om jag vill flytta därifrån kändes det lite ledsamt att lämna Melkers rum som jag fixat med. Kändes även lite konstigt att aldrig mer att vara på gården och prata med grannarna. Men som tur är finns det ju nya grannar här.

I morgon städas huset i Svärtinge. Känns kanon att slippa göra det själv.

Melker hittade en gammal dammsugare att leka med och Christian är i målartagen!




Nu ska jag hoppa i säng och hoppas på lite sömn för det har det varit ruskigt dåligt med nu. I morgon ska jag jobba i några timmar sen är det semester några dar till!

Godnatt!!


SISTA NATTEN

Det blev några timmar i huset. Packa upp en hel del men än är det mycket grejer kvar. Herre gud vad prylar man har.

Just nu sitter jag med en het liten kille i mitt knä och ser på Bilar. Christian är i huset och fixar den sista målningen. När han kommer hem måste det sista packas och lite mat måste ner i magen.

I natt sover vi sista natten i Svärtinge, sen blir vi Hallbergabor!! Känns så himla bra. Nära dagis, nära mamma och pappa och cykelavstånd till jobbet!


Vi har inte tecknat något nytt internet abonnemang så blir det tyst på bloggen beror det på att jag inte kan låna uppkoppling av någon.


SÅ TYPISKT!

Idag var det meningen att målningen skulle fortsätta i Melkers rum och jag skulle kunna packa upp ännu mer saker men i natt vakna den lilla gubben och hade 39 graders feber. Helt otroligt att han ska bli sjuk nu. Han har inte varit sjuk på hela hösten och just nu när vi är mitt i flytten ska ha få hög feber. Ärligt talat väntar jag bara på att det ska bli vattenkoppar av det hela för det har gått på dagis. Men det återstår att se.

Just nu sitter Melker och jag och ser på barnkanalen och Christian är iväg och målar. I eftermiddag ska även jag förhoppningsvis kunna få fixa lite i huset om Melker godtar att morfar är barnvakt. (Han är väldigt mammig när han är sjuk.)

Nu när febern hålls borta av Alvedon ska jag försöka att packa ännu mer så allt är klart i morgon när flyttlasset går!!


Kameran är i nya huset så tyvärr kan jag inte bjuda på några bilder!


HUSÄGARE


Igår den 1 december fick vi äntligen nycklarna till vår fina villa!! Kändes så himla underbart att gå omkring där och veta att den är vår. Christian började måla Melkers rum på direkten och allt gick väldigt smidigt. Jag packa upp alla handdukar, lakan, gardiner och dukar och satte även lite ljusstakar i fönstren. Vill bara börja bo där NU!!


RSS 2.0