DAGIS RINGDE

Jag är inte den som oroar mig för Melkers hälsa i onödan men när dom ringer från dagis och säger att han har svårt och andas, sätter i halsen lätt och är slemmig får jag lov att säga att min hjärta slog några extra slag.

När jag kom till dagis står Melker ute i vagnen och sover och han ser lite blek ut. Får höra att han har ont i magen, är hostig och jätte förkyld. Dessutom är hans mage jätte spänd.

Tar vägen förbi apoteket för att köpa laxermedel eftersom jag misstänker att det e magen som spökar. Efter ett microlax är han i mycket bättre form.

Lite förhöjd temp och extra trött e han ( somnar halv 6) så denna natt blir antaglien skoj :( Misstänker att det e förstoppningen som orsakar detta.

I morgon blir han hemma från dagis och min bror ska passa honom några timmar så jag kan jobba kväll.


Nu blir det att försöka minska på mjölkprodukter och äta mycket frukt.



MEANDI

Söndag 25 mars kl 15 är det MEANDI PATY hemma hos mig!!  Både barn och damkläder visas.

Om någon är sugen får ni höra av er.


Nya vår kollektionen kom ut idag. Gå in på hemsidan och kika vettja :)


LEKDEJT

Varför går lediga dar så fort? Älskar lediga dar med Melker och skulle vilja ha fler. Idag har vi varit och lekt hos Titti och Dexter. Nästa gång vi ses får vi mysa med bebis ♥

Nu är det några arbetspass som står på schemat under veckan och sen är jag långledig under helgen!


Nu blev jag ruskigt trött, full fart på lediga dagen som alltid. Undra egentligen vad jag gjorde på mina lediga dar förr?? På nått sätt känns det som jag blivit mer effektiv sen jag fick barn.



BRA BOK



Har just läst ut denna bok och måste verkligen rekomendera den!!


JOBBHELG

Denna jobb helg gick väldigt fort och smidigt. Bara två dagar med jobb. Det gillar vi! Tänk om varje jobbhelg vore så bra.

I fredags kom min morfar och hjälpte oss att sätta upp en taklampa i hallen och idag fick vi hjälp med att sätta upp tre tavlor som egentligen skulle ha suttit på ett annat ställe men glömmer man att kolla storleken så blir det inte alltid som man tänkt.

Vad skulle vi göra utan alla hjälpsamma och duktiga släktningar???

När jag kom hem från jobbet idag möttes jag av detta. Nästan tre timmar hade familjen varit ute och busat i snön. Mamma är mycket nöjd med pappa ♥


DAGIS

Den senaste tiden har det varit lite halvtråkigt att lämna Melker på dagis. Han har inte velat gå dit och blivit ledsen när jag gått. Idag kom jag på att det beror väldigt mycket på personalen hur bra det blir. Personal som visar sig lite osäkra och inte riktigt vet hur de ska göra resulterar i ledsen Melker medan personal som är lite mer pang på resulterar i en lättare lämning. Idag fick jag uppleva det senare och Melker ville till o med vinka och knacka på fönstret åt mig ♥

Även om jag den senaste tiden haft en liten klump i magen efter lämning vet jag iallafall att det ledsna inte varar jätte länge och att Melker trivs kanon resten av dagen.

Vore så himla kul att få sitta som en liten fluga på dagisväggen och se hur Melker är under dagarna. Har fått den uppfattningen att det är en glad och rätt skötsam liten filur.

Det verkar som om Melker känner av så fort jag kommer in på avd för så fort jag kommer så ser han mig. Fast jag är tyst och försöker att smyga in.

Nu är det två 6.15 dagar som gäller för oss. Det känns i mitt mammahjärta.  






GOOGLA

Googla på snor och när och hur det smitta. Varsågoda!!

Ofta är snuvan klar och genomskinlig i början, och blir tjockare och mer färgad allteftersom tiden går. Att snuvan blir färgad behöver alltså inte alls vara ett tecken på bakterieinfektion, eller att man är särskilt smittsam.

Låt barnet stanna hemma från dagis en eller två dagar i början av förkylningen, när smittsamheten är som störst.

Hitta detta på 1177.se


SNOR

Helgen är här och ledig är den oxå!! Tyvärr kommer den gå alldeles för fort. Men det gör ju alla lediga helger.
Lillgubb har blivit förkyld och fått hosta och vid läggdags visa tempen på 38 grader. Jag blir så satans trött på alla baciller på dagis. Blir oxå satans trött på att föräldrar inte kan ha sina barn hemma när det rinner snor om barnen. Förstod att Melker skulle bli dålig när jag såg hur hans dagis kompisar såg ut och mycket riktigt hade jag rätt. Slår aldrig fel. Har inte personalen ansvar att säga till om inte föräldrarna fattar bättre?? Jag ser alltid till att Melker e frisk när han kommer tillbaka efter sjukdom men det verkar som om det bara är jag och kanske några till som tänker så?? Menar självklart inte att barnen ska vara helt snorfria men om jag inte fattat helt fel så är det genomskinligt tunnt snor som smittar och grönt tjockt snor som inte smittar... Det är iallafall det tunna jag reagerat på när jag sett dagisbarnen.

I morgon ska jag ut och roa mig med mina mammakompisar. Först bubbel och mat på grand och sen utgång. Även om jag ser fram emot det kan jag inte låta bli att ha lite dåligt samvete för att jag inte är med familjen på min lediga helg. Så sällan som jag går ut borde jag inte ens tänka dom tankarna.

Snart ska jag lägga mig var bara tvungen o knappa lite på datorn när mannen spela tv spel.



Trevlig helg!


HARMONI

Fasen vad jag trivs och känner mig hemma i vår fina villa!! Jag känner en inre harmoni som jag inte känt på länge.  


SKRYT

Idag fick vi äntligen träffa Anna och Levis. Blev tyvär en kortis eftersom Levis fick ögoninflammation. Trevligt som vanligt och nu hoppas jag att det inte dröjer lika länge till nästa gång.
Fick en fin ljuslykta, ett hus som passade perfekt på tv bänken. Det e inte så dumt att flytta, en massa fina inflyttningspresenter har det blivit!

På eftermiddagen tog Melker och jag en tur till Maxi och jag måste skryta lite över min lilla kille. Han skötte sig exemplariskt på Maxi. Gick omkring själv och titta en massa men rörde inget ömtåligt. Blir så impad av min lilla kille. Känns som jag/vi lyckats rätt bra med uppfostran. Innan vi tog en promenad hem valde Melker att äta Kebab. Mumsigt!

En härlig ledig dag har det varit. Skulle gärna kunna tänka mig mer ledigt och bara vara med Melker.



SÖMN

I natt hände något helt otroligt!! Något jag väntat på sen Melker föddes.
MELKER SOV EN HEL NATT!!

Han vakna en minut innan min klocka ringde och bad om välling. Trodde som vanligt att klockan var mellan 01-04 så var på väg ner för att värma men då går mitt alarm igång och jag inser att klockan är 05.45 och det är dags att gå upp.

Än vill jag inte ropa hej men jag önskar att det kan fortsätta såhär. Skulle vara underbart!!

Kände mig pigg och utvilad även om jag jobbat 4 morgonturer och klockan inte ens var sex!!

PUSS LILLA GUBBEN






TRÖTT

Önskar just nu att helgpasset ska ta slut och jag får en dag ledigt. Känner mig ruskigt trött!!
Har varit full fart på jobbet och dåligt med personal och alldeles för många morgonpass på raken.
Efter kl 14 i morgon tar jag en hel dag ledigt. SKÖNT!

Tycker så synd om Melker att behöva kliva ur sängen 06. Gör ont i mitt hjärta. Han sover så härligt så vill helst bara krypa ner bredvid och sova vidare.

Nu ska jag ta o krypa ner bredvid min lilla gubbe. Av någon anledning vill han bara sova i mammas säng nu för tiden. Bara han sover bra är jag nöjd. För mig är det inte så jätte viktigt att han ligger i sin säng även om jag ibland skulle tycka att det vore skönt.

Natti natti


TITTIS BEBISMAGE




Ett urval av bilderna! Jätte kul att få fota någon annan än familjen


BALSAMSPRAY

Måste bara tipsa om ett balsamspray för barn. Helt otroligt bra! Inga mer tovor i Melkers hår :)



NAMNSDAG

Idag har jag en ledig dag ihop med mina pojkar. Efter en sen kväll igår tog vi lite sovmorgon och när vi piggnat till åkte vi och handla lite mat och rengöringsmedel. Riktigt mysigt att handla ihop.

Nu har jag precis gjort klart alla magbilder och skickat iväg dom.


Nu ska vi fira namnsdagsbarnet Melker ♥
Ett paket med bärgaren ligger och väntar!





EGENTID

Sitter ensam hemma ikväll och även om det är skönt med lite egentid saknar jag allt min familj lite. Har ägnat mig åt att fixa lite med Tittis magbilder jag tog i måndags. Om jag får så lägger jag ut någon här när dom är klara. Super skoj är det att få fota lite annat än Melker så jag blev jätte glad när jag fick frågan.  

Nu ska jag ta en varm och skön dusch och sen sova. I morgon är det lång dag på jobbet!! Melker har tur som får vara ledig med mormor.

Mina fina pojkar som busar i snön



Natti natti!


ÅR 2011

Sitter och försöker tänka ut vad som hänt under 2011 och det första som kommer upp i mitt huvud är något jag aldrig trodde skulle hända. Det fanns inte på världskartan. Min fina och underbara mormor blev sjuk och lämnade oss. Vet inte om jag riktigt fattat det än. Min pigga, glad och hjälpsamma mormor bröts ner totalt och ingen kunde göra något. Bara se på och glädjas åt de dagar hon mådde bra och gråta åt de dagar hon mådde dåligt. Detta har tagit en stor del av 2011 för mig och min familj.

Mormors bortgång är djupt tragisk och nu kan vi bara se framåt och ha alla fina minnen av mormor. Jag hade mycket bra kontakt med mormor och fortfarande kan tanken slå mig att jag ska ringa mormor för att fråga om något. Men i samma sekund som tanken slår mig kommer jag på att det inte är möjligt.

Jag har förlorat en mormor och Melker förlorat en gammelmormor. Även om Melker är liten är han mycket medventen om vem gammelmormor är och vi tittar ofta på bilder för att minnas. Han vet att hon är borta men inte att hon är borta för alltid. Att vi aldrig mer kommer få krama henne eller umgås med henne.

Nu bränner tårarna innanför ögonlocken och jag har en stor gråtklump i halsen. Ska försöka att minnas resten av 2011 också. Tror dock att det får bli i korthet.


  • Melker blir stora killen och börjar dagis.
  • Jag börjar jobba efter en lång och härlig mammaledighet. Jag hoppas att jag får möjlighet att uppleva det igen. 
  • Vi hittar äntligen vår villa efter mycket letande och flyttar in några månader senare.
     
    Antagligen har det hänt en massa annat viktigt men just nu står det helt still i huvudet.





     


RSS 2.0