BVC

Idag var vi på BVC för 6 månaders koll. 7680 gram och 64 cm lång. Stora tjejen! På eftermiddagen var vi hemma hos en dagiskompis och lekte och fika. Jätte trevligt och extra kul att deras lillebror är två månader yngre än Maja. Blivande kompisar kanske?
 
Alltid kul med lite nya bekantskaper.
 
I morgon är det sista dagen på höstlovet. Den ska vi spendera i Svärtinge. 
 
Bjuder på lite höstbilder på barnen
 
 
 
 
 

Maja 6 månader


Idag för sex månader sedan kom våran lilla tjej till världen. Jag trivs kanon som tvåbarnsmamma och det känns som jag varit det hur länge som helst. Det är underbart att se  kärleken mellan syskonen. Det är något speciellt med syskonkärlek. Maja skiner som en sol och skrattar när hon får syn på sin bror. Och Melker älskar att vara med Maja även om det kan bli lite hårda tag stundtals.
 
Familjen är komplett och det är en härlig känsla!

Rosa Bandet

Igår såg vi på Rosa bandet galan och jämt när jag ser sånna program blir jag alltid rädd att någon i min närhet ska drabbas och speciellt mina barn. Eller att jag själv ska drabbas och mina barn får växa upp utan mig. Känns som cancer är jätte vanligt att drabbas av just nu. Usch och fy för denna hemska sjukdom. Hoppas verkligen att forskarna hittar ett botemedel snarast.
 
 
Var rädd om era nära och kära och bråka inte i onödan!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstlov

Den här veckan har Melker höstlov. Vi började lovet med att gå till frissan och en liten shoppingtur på stan. Självklart blev det Mc Donalds till lunch. Jag som försöker att vara nyttig tog en kycklingsallad. Mycket god faktiskt. Helt galet va onödiga kalorier det e i snabbmat.
 
Köpte en ny vinterjacka till mej men nu blev jag väldigt osäker på storleken. Kunde ha den mindre storleken men kan bli tight med tjock tröja under. Får fundera lite. En glad överraskning att det va 25% på alla jackor idag. Sånt gillar jag. Nu är det bara ett par vinterskor kvar till mig sen tror jag att vi är rustade för kyla!!
 
I dag har de ju hotat med storm så vi får se om huset kommer blåsa bort.
 
 
Nu ska vi laga mat så vi kan äta när pappi kommer hem!!!
 
 
 
 

Strömvillan

Idag fick jag några timmar för mig själv för att gå på klädbytardag. Har aldrig varit på strömvillan tidigare men det var kanon. Tyckte dock att det var dåligt med böcker och spel men jag gick dit sist så det kan ju ha tagit slut.
 
Blev en hög med saker till Maja i alla fall. Till Melker fanns inget fint! 
 
Tog en tur till jobbet efteråt och ansökte om föräldrarledigt för sista gången. Känns lite sådär och veta att jag aldrig mer kommer få vara hemma såhär länge någon mer gång.
 
Tyvärr vill inte bloggen ladda upp min bild på fynden så kan inte visa er.
 
 

Veckan som gått...

Denna veckan har varit lite sisådär. Maja har helt plötsligt fått jätte dålig natt sömn och jag känner mig helt paj. Dessutom är hon snorig och hostig så jag hoppas att sömnproblemen beror på det. Melker har haft feber till och från och när han inte haft feber har han varit uttråkad eftersom han inte varit på dagis.
 
Gillar inte alls att känna mig som en trött, tråkig och gnällig mamma. Allt har ju flutit på så bra med Maja så tråkigt om det ballar ur nu. Även om det bara varit jobbigt med sömnen en vecka än så har jag redan hunnit känna av ångesten jag fick i samband med Melkers alla sömnproblem.
 
Nästa vecka är det höstlov för Melker då hoppas jag att alla är pigga och krya så vi kan hitta på lite skoj!
 
Mycket kaffe går det ibland....
 
 
 
 

Regnet öser ner

Fy vilket tråkigt väder. Regnet bara öser ner. Maja och jag har hållt oss inne hela dagen. Gillar egentligen inte det, får huvudvärk och blir seg men idag får det räcka med att gå fram och tillbaka till dagis. Ev en långpromenad ikväll om vädret tillåter. Har roat mej med Efter tio. Himla bra program.
 
Inatt vakna Maja och var hungrig så jag fick ge mej upp. Första natten på säkert 3.5 månad. Hoppas det inte blir en vana. Sen somna vi om i storebrors säng för han hade bytt till vår säng.
 
Vår goa tjeja ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mormor

Idag är det 2 år sedan min fina mormor somna in. Melker och jag var vid hennes grav igår med rosor och ett ljus. Jag tycker fortfarande att det är orättvist att just hon skulle drabbas av cancer. Hon som var så pigg och i fin form. Melker hann hon träffa men jag hann aldrig visa henne Maja. Det känns väldigt tråkigt. Vet att hon skulle älskat att vara med och se alla barn som föds i släkten. Förhoppningsvis sitter hon uppe i himlen och kikar ner på oss och deltar  i allt som händer.

TROTS

Denna helg kan beskrivas med ett ord. TROTS!!!  Vet inte hur många gånger jag tjatat om allt möjligt och blivit förbannade denna helg. Ungar som inte lyssnar och tror att det är dom som bestämmer ogillar jag starkt.
 
Även om det varit mycket trots har vi hunnit med en hel del. Fixat en massa i trädgården, blivit bortbjudna på planka, städat hemma och tagit en cykeltur i det tråkiga vädret till gammelmormors grav.
 
I kväll är det solsidan!! Hoppas det blir en bra säsong!!
 
 
 
 

Fredag!

Provade att blogga från mobilen men helt plötsligt försvann mitt inlägg så nu orkar jag inte göra om det. Trist!! I korta drag skrev jag iallafall att vi varit på öppna förskolan men Melkers dagiskompisar var inte där så Melker hade tråkigt och ville hem. Eftermiddagen spendera vi ute 
Med grannen. Det var svinkallt  jag behöver varmare jacka snarast. Nu ska jag sova. Dagarna börjar redan 5.30 här och är galet intensiva. Sitter typ bara ner när jag äter och ibland inte ens då. Men hellre massa och göra än att sega ihop totalt. Bifogar en bild på fina tavlor jag och barnen gjort på öppna förskolan. Trevlig helg! 


Utelek och fotvård

På förmiddagen var Maja och jag på babysång. Jätte skoj tyckte vi båda! Sen var planen att Maja skulle sova lite men tror hon hann sova 10 minuter så vakna hon. Hon sover inte bort dagarna direkt.
 
Efter dagis gick vi till parken i 2 timmar. Nog för att jag gillar att vara ute men det börjar bli lite tjatigt att stå i parken hela eftermiddagarna. Alla andra barnen går hem och Melker tyckte det var konstigt att inte dom går till parken också. Han tycker att alla borde få banan och vatten serverat precis utanför dagis som han får så man slipper rusa hem och äta mellis. Han skulle bara veta varför jag alltid har med det :) Man lär sig av sina misstag som man brukar säga!
 
Nu ikväll utnyttjade jag min födelsedagspresent och gick på fotvård. Så mjuka o fina fötter. Nu ska jag försöka hålla dom såhär så jag slipper bli äcklad av mina egna fötter.
 
 
 

Mys

Det var länge sen jag och Maja hade en hemma dag så idag när vädret var trist gick vi hem efter dagislämning och kolla på efter tio och myste i soffan. Jätte härligt med massa mys men oj vad trött jag blir när jag inte håller igång. Blir piggare av fullt ös.
 
I morgon blir det babysång för oss!! Mysigt även om det är lite väl mycket folk ibland.
 

Barnen sover och snart ska även jag göra det. Det känns att jag blir väckt halv 6 varje morgon. Men jag klagar absolut inte eftersom lillan sover hela nätter i alla fall till 99 %

Måndag

Nu är det färdig kalasat för Melker. Fy vad det tar på krafterna att fixa med kalas. En massa fina och användbara saker har han fått och jag tror att han är rätt nöjd. Både i lördags och igår somna jag jätte tidigt. Totalt utmattad!!
 
Idag har lillan varit svårsövd. Hon blir så extremt gnällig då. När jag äntligen fick henne att sova på eftermiddagen sov hon i 2.5 timme. Mycket skönt för både henne, mej och Melker. Då passa vi på att spela nya bamsespelet och måla i målarbok. Lunchdisken fick stå för jag ville ägna mig åt Melker när tillfälle gavs.
 
Nu ska jag se ensam mamma söker och sen är det tack och god natt för mig!!
 
 
 
 
 
 
 

Melker 4 år


Äntligen är dagen här. Som han väntat. Vakna ju såklart innan oss men det blev sång och paket i sängen ändå. Dagen blev lyckad och han verkar nöjd med sina paket. I morgon blir det barnkalas och på söndag släktkalas. Kalas hela helgen lång!!!

Paket


Paketen är inslagna och ligger och väntar på 4 åringen!! Som han väntar på sin födelsedag!! Hoppas det blir en toppendag så han känner sig nöjd med dagen!

4 års kontroll

 
Är så stolt över att denna fina kille är vår! 4 års kontrollen gick kanon och BVC öste beröm över min lilla kille. Känns som ett kvitto på att vi lyckats rätt bra som föräldrar!!
Underbara och älskade Melker♥♥
 

Löv


Dags att ta med barnen och ta lite fina höstbilder. Även om jag inte gillar hösten så får jag lov att säga att det är himla vackert ute nu. Det gäller att tajma in en dag då båda barnen är glada och sammarbetsvilliga och vädret är bra.
 
Såhär fint var det när jag tog en promenad från en kompis idag!! Länge sen jag gick runt strömmen men idag passade det bra!

Måndag

 
Förmiddagen tillbringa vi på öppna förskolan. Både jag och Melker tycker om att gå dit. Melker träffar dagiskompisar och jag träffar andra mammor. Dessutom är det något roligt pyssel varje gång som Melker tycker är kul.
Idag var det skönt ute så vi var ute hela eftermiddagen. Fixa lite höstfint på trappen och klippte ner lite växter. Det gäller att passa på när vädret tillåter.
 

Barnen sover så nu blir det att slappa lite i soffan och vänta på att ensam mamma ska börja!!

Kryssning

 
Fredag till lördag var vi på Birka kryssning. Har haft ångest för denna kryssning över ett halvår men med facit i hand hade vi riktigt trevligt och Melker tyckte att det var en upplevelse att få åka stor båt. Vi hade fin hytt och maten var god. Maja hade det bra med barnvakterna men oj vad mysigt det var att få hålla henne igen efter ett dygn utan snuttan. Känner mig galet stolt över hur fint Melker skötte sig.
 
 Blev ju ingen party kryssning men vore skoj att samla ihop lite folk och åka snart igen och då testa discot! Även gamla mammor behöver få festa loss lite :)
 

RSS 2.0