SJUKDOMMAR

Den  senaste tiden kan jag bara sammanfatta med ordet SJUKDOMMAR. Förra fredagen fick Melker feber och blev jätte dålig. Efter att ha ringt 1177 flera gånger och bara fått rådet att ge vätska tröttnade jag och ringde vårdcentralen som tyckte att jag skulle ringa barnmottagningen. På barnmottagningen fick jag prata med en jätte trevlig kvinna som lät oss komma även om det egentligen inte skulle gå till på det sättet. Vi hade ställt in oss på att sitta jätte länge i väntrummet men efter 5 minuter hade vi fått rum på avd och fått veta att våran lilla kille inte syresatte sig ordentligt. Syrgas och inhalationer fick vi roa oss med ett dygn. Melker var verkligen kanon duktig. Är så stolt över honom hur fint han sköter sig hos läkare. Men jag hoppas verkligen att jag slipper vara med om detta igen. Hade ingen aning om att han inte syresatte sig så det blev en liten chock för oss.

På onsdags eftermiddagen fick vi åka hem igen och Melker var helt klart piggare men inte bra. Febern har inte gett med sig men sjukit rejält så idag Måndag ringde jag till VC och bad om nytt CRP och en läkartid. Dommen blev öroninflammation så nu har vi pencilin och hostmedicin.

Nu håller jag alla tummar jag har att Melker ska bli frisk och även Christian och jag. Känner mig inte alls i form men just nu har Melker varit prio ett så jag har inte riktigt hunnit tänka på min egen hälsa.




SJUKA

Helgen börjar kanon i fredags när jag och Melker testade enebys öppna förskola ihop med Anna och Levis. På kvällen blev Melker lite febrig och senare samma kväll blev även jag sjuk.

På lördag morgon funderade jag fram och tillbaka 100 gånger om jag skulle kunna jobba eller inte och i efterhand är jag väldigt tacksam att jag bestämde mig för att vara hemma. Fasen så dålig jag blev. Vidrig värk i kroppen, ont i huvuder, feber och halsont. Dessvärre var även Melker dålig med hög feber och världens hosta. I går och även idag har han varit helt utslagen. Inte ätit något och knappt inte druckit nått.  Fått spruta in väska under protest med en medicinspruta.

Efter samtal med både 1177 och VC fick vi rekomendationen att ringa barnmottagningen. Men precis när jag ska göra det vaknar han till och blir sitt vanliga ja igen. Det va verkligen som att trycka på en knapp. Tyvärr höll hans energi bara i sig i någon timme och nu sover han som en stock igen. Snart dags att börja bråka om vätska igen. 

Jag har världens värk i halsen och funderar starkt på om det kan vara halsfluss. Inga halstabletter hjälper. 

Det verkar vara ett super virus vi åkt på. 

Nu hoppas jag bara att Melker ska bli en pigg och glad kille igen och att min hemska halsvärk försvinner.  

Är väldigt tacksam att Christian varit hemma och skött om oss så bra. Det är inte kul att vara sjuk och orkeslös när man vill finnas till för sin son. ♥

  


ALLA HJÄRTANS DAG

Idag har vi firat lite alla hjärtans dag. Egentligen en helt onödig dag eftersom alla årets dagar borde vara lika viktiga. Och ärligt talat så uppskattar jag mer en blomma en annan dag än just denna måste dag.

Melker blev iallafall glad av att öppna paket och det var ju kul att se!

Just nu känner jag mig helt paj i kroppen. Beböver boka massage igen. Var ju rätt länge sen nu och det känns i kroppen. Ska utnyttja min friskvårdspeng till att gå på massage regelbundet istället för att köpa ett gymkort som ändå bara kommer ligga och damma. Får satsa på promenader istället. Det passar nog mig bättre och sen cykla till jobbet när våren kommer.

Nu ska jag krypa ner hos mina gubbar och sova!! Nu är det två tidiga dagar på dagis som gäller. OGILLA! Idag lämna jag halv 8 och det skulle jag önska att jag kunde göra varje dag men tyvärr inträffar det bara 2 gånger per månad.

NATTI!



KALAS

Varför måste lediga helger gå så fort? Känner mig inte alls laddad för jobb i morgon. Idag har vi varit ute i det härliga vädret på förmiddagen och åkt snowracer och på eftermiddagen har vi firat vår 32 åring. 3 sorters rulltårta och två sorters kakor bjöd 32 åringen på.

Nu e det slapp i soffan som gäller. Känner mig vråltrött. Vet inte varför jag är så trött hela tiden. Men vardagen tar väll på mig kan jag tro. Det är inte alltid en dans på rosor att hinna med allt som ska göras.

Är lite sugen på att ta lite semester och bara njuta av lite ledighet med Melker men vet inte riktigt när.










LÖRDAG

Idag har jag varit på klädbytardag med Anna och Levis. Gjorde lite fynd. Eneby hade mycket mer att erbjuda än Svärtinge. Kul :)

Melker blev jätte sur när Christian myste med Levis. Han kände sej utanför. Sen tina han upp lite men det tog nog en timme.

I morgon ska vi ha lite kalas för Christian så jag har gjort drömmar och kolakakor under kvällen. Kolakakakorna blev jag inte helt nöjd med :( Smakar bränt fast dom inte är det.

Melker har inte sovit middag idag och blev akut trött. Somna på två minuter. Nu blir det Melodifestivalen om jag inte somnar och umgås lite med mannen. Tyvärr är han ute med sin nya hobby just nu. Han har börjat röka pipa. Ush och fy säger jag. Luktar så vidrigt så här blir det inget mys i kväll. :(



LILLEBROR

Grattis till min vän Titti till er andra son!!! Dexters lillebror är äntligen här! 


 
Det ska bli mysigt att träffa er


MORMOR



Idag skulle du fyllt 76 år. Tänker på dig varje dag men speciellt mycket idag.


TRÖTT

Nu är jag inne i en riktig trött period. Känner mig aldrig pigg just nu!! Blir nog att köpa lite vitaminer i morgon. Helgpasset är slut för denna gång. Skönt. Denna helg e verkligen sjukt jobbig.

Hoppas på lite sovmorgon i morgon o en massa mys på Melkes och min lediga dag!!

NATTI


TÄNKVÄRT


SNOWRACER

Är inte särskilt förtjust i jobbhelger. Känner att jag missar en massa mys med familjen och det känns inte alls kul. Idag såg jag en bild på FB om att familjen roat sig med Snowracer premiär. Det kändes i hjärtat kan jag säga. Men som tur är så var dom sugna på att ta en tur till så även jag fick följa med.

Nu är det två dar kvar innan jag är ledig en dag. Så sjukt seg helg detta e. Hoppas två dagar går fort.






INGEN VÄRME

Varje månad har jag alltid ångest för just den torsdagen som var igår. Jag måste jobba 6.45- 16.00 och det innebär att Melker får en lång dag på dagis. 6.15- 16.30. Tycker att det är en fruktansvärt lång dag :(

Igår blev den dock lite annorlunda. Fick samtal om att skyddsombudet stängt dagis för att värmesystemet gått sönder och det var 9 grader inne. Just denna dag har jag extra svårt att bara lämna jobbet så min snälla mamma fick rycka ut och Melker fick vara prao på hennes dagis.

Sen fick min kusin syn på att jag skrivit på FB om det inträffade och erbjöd sig att vara med guldklimpen till jag sluta. Blev en toppendag för Melker men själv kände jag mig inte super nöjd även om jag förstår att de inte kan göra något om värmen går sönder. Det är ju faktiskt inte så lätt att bara lämna jobbet eftersom det inte gällde VAB.

Det fick mig att fundera på hur vi skulle göra på mitt jobb om samma sak hände?? Vi kan ju lixom inte ringa anhöriga och kräva att dom ska hämta hem våra boende.  

Som tur är så är Melker ledig idag och jag hoppas verkligen att värmen är tillbaka på måndag morgon. Måste ringa dagis idag och kolla.

Badet från i onsdags ♥


FÖDELSEDAG

Idag fyller mannen i mitt liv år! Hela 32 stycken! Grattis gubbis!! ♥




MYS ONSDAG

Idag känner jag mig extremt trött,  har huvudvärk och ont i ögonen. Hoppas det inte e nån sjukdom på gång? Blir nog tidigt i säng. Melker och jag har mys onsdag idag. Han har precis plaskat ner hela badrummet och badat under vattnet som morbror lärt honom.

Älskar mys onsdagar, få ha guldklimpen för mig själv ♥


BUSFABRIKEN

I måndags på min lediga dag hade Melker och jag premiär på busfabriken med Cicci och Isabell. Det va absolut inte sista gången vi var där. Så himla skoj. Nästa gång tar vi med oss pappa så jag oxå kan få leka lite :)

Hade med mej min gamla digitalkamera och jag kan fasen inte ta bilder med den längre. Katastof bilder blev det. Men vem orkar släpa runt på en systemkamera i klätterställningarna??




RSS 2.0